ПИРИНАЧ С ТИКВИЦАМА: Савршено јело за дане када немате живаца да време губите у кухињи
ИСКОРИСТИТЕ тиквице док их има за ово јело које се буквално топи у устима.

Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
* 250 г пиринча
* 500 г тиквица
* 5 кашика уља
* 20 г маслаца
* 2 главице лука
* 4 чена белог лука
* 1 кокошја коцка за супу
* пола чаше белог вина
* першун и босиљак
* мало пармезана
* 1 кашика биозачина
* со, бибер

Фото: Shutterstock
Припрема:
1. Тиквице огулите и насецкајте на коцке. Лук очистите, па га исецкајте. На хладно уље ставите лук, изгњечени бели лук и тиквице, измешајте, па све заједно продинстајте.
2. Додајте биозачин и пиринач, кратко још мало динстајте, па у то умешајте маслац, коцку за кокошју супу, соли и бибера по жељи и све то залијте са око 8 дл воде. Добро промешајте и кувајте поклопљено на тихој ватри уз повремено мешање.
3. Кад пиринач напола омекша, додајте вино, босиљак и насецкани першун.
4. Готово и топло јело послужите с наренданим пармезаном.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)