ПИРИНАЧ С ТИКВИЦАМА: Савршено јело за дане када немате живаца да време губите у кухињи
ИСКОРИСТИТЕ тиквице док их има за ово јело које се буквално топи у устима.
Састојци:
* 250 г пиринча
* 500 г тиквица
* 5 кашика уља
* 20 г маслаца
* 2 главице лука
* 4 чена белог лука
* 1 кокошја коцка за супу
* пола чаше белог вина
* першун и босиљак
* мало пармезана
* 1 кашика биозачина
* со, бибер
Припрема:
1. Тиквице огулите и насецкајте на коцке. Лук очистите, па га исецкајте. На хладно уље ставите лук, изгњечени бели лук и тиквице, измешајте, па све заједно продинстајте.
2. Додајте биозачин и пиринач, кратко још мало динстајте, па у то умешајте маслац, коцку за кокошју супу, соли и бибера по жељи и све то залијте са око 8 дл воде. Добро промешајте и кувајте поклопљено на тихој ватри уз повремено мешање.
3. Кад пиринач напола омекша, додајте вино, босиљак и насецкани першун.
4. Готово и топло јело послужите с наренданим пармезаном.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
"МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА!" Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила
ВОДИТЕЉКА Ирина Вукотић годинама је на малим екранима, а одувек важи за једну од најлепших водитељки на нашим просторима.
13. 02. 2025. у 10:03
Коментари (0)