5 ИДЕЈА ЗА 5 БРЗИХ ОБРОКА ОД ПОНЕДЕЉКА ДО ПЕТКА: Кад дођете с посла и распремите се - ручак већ готов
ИДЕЈА за ручак је скоро пола спремљеног оброка, а ми вам овог понедељка доносимо чак 5 идеја за сваки дан радне недеље.

Фото: Free Images Pixabay
У случају да постите, среда и петак су рецепти који се придржавају правила поста.

Фото: Free Images Pixabay
Понедељак - Шпагети у белом сосу
Потребно:
Паковање шпагета
300 грама сланинице
1 павлака за кување
3 чена белог лука
Припрема:
Скувајте шапагете, а у тигању пропржите ситно сецкану сланину и додајте 3 чена белог лука. Додајте павлаку за кување, па промешајте све. Сос додајте у скуване и процеђене шпагете и послужите топло.

Фото: Free Images Pixabay
Уторак - Потаж
Потребно:
1 главица црног лука
1 шаргарепа
2 кромпира
1 тиквица
млеко
со и бибер
мирођија
Припрема:
У шерпи продинстајте мало црног лука, а потом додајте очишћену и исецкану шаргарепу и кромпир и тиквице. Налијте воду и да поврће огрезне па скувајте. Измиксајте све штапним миксером и додајте млеко, толико да постигнете одговарајућу густину потажа. Додајте свежу мирођију и пустите да прокључа чорба. Послужите уз киселу павлаку.

Фото: Free Images Pixabay
Среда - Скуша на "жару"
Потребно је:
4 скуше
со и бибер
1 лимун
500 грама кромпира
1 главица црног лука
Уље, сирће
Припрема:
Скуши исеците главу и одстраните кичму тако да добијете један велики рибљи филе. Посолите са сваке стране па пржите рибу на загрејаном тигању, на мало уља док се не ухвати златна корица. Док пржите рибу, скувајте кромпир. Куван кромпир зачините и додајте му главицу црног лука. Послужите кромпир салату заједно са реш печеном скушом. Декоришите лимуном.
Четвртак - Пица макарони
Потребно:
Паковање макарона
200 грама изрендане шунке
4 рендана корнишона
100 грама тврђег сира
1,5 чаше киселе павлаке
качкаваљ
со и оригано
мало сланине
мало кечапа
Припрема:
Макароне скувајте па измешајте са ренданим качкаваљем, шунком, сланином, тврдим сиром, павлаком и зачинима. Све запећи у рерни загрејаној на 200 степени Целзијуса.

Фото: Shutterstock
Петак - Рижото са поврћем
Потребно:
200 г кукуруза шећерца,
200 г пиринча,
200 г грашка,
1 главица лука,
2 шаргарепе,
сусам по жељи,
уље,
со, бибер, першун.
Припрема:
У дубљу шерпу издинстајте лук и шаргарепу које сте нарендали а затим додајте остало поврће. Посолите и ставите мало бибера а онда налијте воде (око 1,5л) и пустите да се поврће скува. Пиринач добро оперите и додајте га скоро куваном поврћу. Пустите да све ври 5 минута, а онда поклопите шерпу и склоните је са рингле. Додајте препечени сусам.
(Стил)
Препоручујемо

БОСАНСКЕ ЂУЛБАСТИЈЕ: Укусан и издашан оброк који се спрема за 30 минута (ВИДЕО)
28. 10. 2023. у 12:00

ЧОКОЛАДНА ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ: Кремасто савршенство укуса, осваја на први залогај
26. 10. 2023. у 16:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)