ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме
ШТА спремити данас за ручак? То је питање које нас често мучи.
Брзи рецепти су једино решење, а ми вам доносимо чак пет предлога за ручак који се спрема очас посла:
Шпагете у парадајз сосу
Потребно:
Паковање тестенине по избору
главица црног лука
чен белог лука
шаргарепа,
500 мл парадајз соса
200 г печурки (или сланинице)
со, бибер, оригано
100 г качкаваља
Припрема:
На мало уља продинстајте бели и црни лук и изрендану шаргарепу. Када шаргарепа омекша а лук поприми златну нијансу додајте печурке или сланиницу. А након пар минута и парадајз сос. Пустите све да крчка око десетак минута. Додајте зачине, а затим прелијте преко тестенине коју сте за ово исто време кували на другој рингли.
Пре сервирања додајте и качкаваљ и уживајте у оброку.
Крем чорба од тиквица
Потребно:
тиквица
главица црног лука
чен белог лука
2 кромпира
мало воде
500 мл млека
со, бибер
веза свеже мирођије (може и осушена мирођија).
Припрема:
На мало уља издинстајте црни и бели лук, затим додајте ољуштену тиквицу исечену на коцке, као и кромпир. Затим сипајте мало воде (да огрезне) и пустите да се поврће скува. Затим све самељите штапним миксером па додајте млеко и пустите да чорбица проври. Када почне да ври, искључите ринглу па додајте со, бибер и свежу мирођију.
При послуживању у тањир можете да додате и једну кашику киселе павлаке.
Запечено поврће
Потребно:
Два парадајза
два патлиџана
две паприке
главица црног лука
2 већа кромпира
2 јајета
мало млека
кисела павлака
Припрема:
Исеците парадајз и патлиџан на колутове, паприку на кришке, а црни лук на колутове. Поређајте поврће у округлу тепсију или у ватросталну чинију и прелијте са мало уља па додајте со и бибер. Запеците у рерни 15 минута на 250 степени. За то време умутите 200 мл киселе павлаке, јаја и млеко, па ту смесу прелијте преко поврћа и запеците још мало.
Домаћи бућкуриш
Потребно:
500 г пилећег филеа
главица црног лука
2 чена белог лука
2 зелене паприке
2 парадајза
со, бибер
першун
Припрема:
Црни и бели лук продинстајте на уљу, затим додајте пилетину. Након десетак минута додајте на коцке исечену паприку и парадајз, као и зачине. Након 15 минута ваше јело је готово. Овај домаћи бућкуриш одлично "иде" уз интегрални хлеб.
Брза салата оброк
Потребно је:
Конзерва туњевине
главица црног лука
100 грама пасуља из конзерве
50 грама кукуруза шећерца
сок од лимуна
3 кисела краставца
2 ротквице
коцкице хлеба
со и бибер
Припрема:
У чинију измешајте туњевину, исецкан лук, пасуљ из конзерве као и кукуруз. Краставчиће, ротквицу и хлеб додајте, зачините па додајте и сок од једног лимуна. Све лепо измешајте и уживајте у изузетно укусном оброку.
БОНУС ВИДЕО - БАНАНА-КУГЛИЦЕ ЗА 15 МИНУТА: Рецепт за који није потребна кухиња
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)