РЕЦЕПТ ЗА ДУШУ И ТЕЛО! Пилећи паприкаш са ноклицама
ХЛАДНО време нам ускоро стиже, а тада ће ова топла, кремаста и укусна чорба бити пун погодак!
Потребно:
* пилећи филе, 300 г
* црни лук, 4 главице
* брашно, 2 кашике
* млеко, 3 дл
* со, 1 кашичица
* суви биљни зачин, по укусу
* уље, мало
За ноклице:
* јаја, 3 комада
* брашно, 8 кашика
Припрема:
- Ситно исецкајте лук, посолите га и динстајте у већој шерпи на мало уља и воде док не омекша. Додајте исецкано бело месо и на средњој ватри динстајте још 15 минута. Поспите брашном, посолите и мешајте да не загори.
- Налијте млеком да све огрезне, појачајте ватру и наставите кување. Кад паприкаш проври, смањите ватру, налијте мало воде и кувајте још пола сата. По потреби досолите сувим биљним зачином.
- Јаја размутите виљушком, па додајте толико брашна да добијете еластично тесто средње густине. У паприкаш који тихо ври кашичицом спуштајте тесто.
- Кад ноклице испливају на површину, искључите ринглу, поклопите паприкаш и оставите га још неко време на шпорету.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44
НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води
11. 12. 2023. у 12:00
ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)