РЕЦЕПТ ЗА ДУШУ И ТЕЛО! Пилећи паприкаш са ноклицама
ХЛАДНО време нам ускоро стиже, а тада ће ова топла, кремаста и укусна чорба бити пун погодак!
Потребно:
* пилећи филе, 300 г
* црни лук, 4 главице
* брашно, 2 кашике
* млеко, 3 дл
* со, 1 кашичица
* суви биљни зачин, по укусу
* уље, мало
За ноклице:
* јаја, 3 комада
* брашно, 8 кашика
Припрема:
- Ситно исецкајте лук, посолите га и динстајте у већој шерпи на мало уља и воде док не омекша. Додајте исецкано бело месо и на средњој ватри динстајте још 15 минута. Поспите брашном, посолите и мешајте да не загори.
- Налијте млеком да све огрезне, појачајте ватру и наставите кување. Кад паприкаш проври, смањите ватру, налијте мало воде и кувајте још пола сата. По потреби досолите сувим биљним зачином.
- Јаја размутите виљушком, па додајте толико брашна да добијете еластично тесто средње густине. У паприкаш који тихо ври кашичицом спуштајте тесто.
- Кад ноклице испливају на површину, искључите ринглу, поклопите паприкаш и оставите га још неко време на шпорету.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44
НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води
11. 12. 2023. у 12:00
ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)