СПЕЦИЈАЛИТЕТ КОЈИ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ! Риба у соја сосу, лагани ручак

Novosti online

03. 01. 2024. у 09:00

ЛАГАНИ ручак који одлично иде уз кувани пиринач и све врсте поврћа.

СПЕЦИЈАЛИТЕТ КОЈИ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ! Риба у соја сосу, лагани ручак

Фото Shutterstock

Потребно:

* риба по жељи, 1 кг
* ђумбир, мање парче
* празилук, 1 ком
* уље, 2 кашике
* соја сос за рибу и морске плодове, 1 дл

Припрема:

- Очистите рибу и направите лагане прорезе у рибљем месу са једне и са друге стране. Исецкајте ђумбир и празилук на уске танке штапице и ставите их у прорезе рибе. Рибу тако кувајте на пари око десет минута.

- Након што је риба скувана процедите вишак воде који се створио након кувања и загрејте уље у посебној посуди. У уље можете да додате зачине или љуту папричицу. Загрејано уље прелијте преко рибе. На крају све залијте соја сосом и рибу послужите са куваним пиринчем и поврћем по жељи.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА, НАЈВАЖНИЈЕ ДА СЕ НЕ ПРЕТВОРИ У ПОТПУНО ТРАГИЧНУ Застрашујуће упозорење Марије Захарове