ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна
СПРЕМИТЕ овај дивни ручак, комбинација рибе и лимуна је заиста фантастична.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Потребно:
* 1/2 кг ослића
* 1 лимун
* 2 чена белог лука (по укусу)
* першунов лист
* 100 г брашна
* 2 дл уља
* сок од 1 лимуна
* 1 дл белог вина
* со, бибер
Припрема:
1. Филете ослића зачините, уваљајте у брашно и испржите на уљу.
2. Направите прелив од сока од лимуна, ситно исецканог белог лука, першуновог листа и белог вина и зачините по укусу.
3. На дно ватросталне чиније прво поређајте колутове лимуна, па преко њих ставите пржену рибу и све залијте припремљеним преливом.
4. Посуду с рибом ставите на десетак минута у рерну загрејану на 180 степени да се запече.
5. Готову рибу сервирану на тањиру прелијте сафтом у ком се пекла.
(Stil)
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)