ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца

Novosti online

07. 02. 2024. у 10:13

КЛАСИЧНО, традиционално јело мексичке кухиње састоји се од тортиље са сиром и најчешће месом и зачинима.

ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца

Фото Shutterstock

По оригиналном рецепту прави се од кукурузне тортиље, док постоје разне варијанте и са пшеничном. Овај феноменални, брзи оброк неће никога оставити равнодушним. Једино правило је да се конзумира одмах након прављења, јер се хлађењем губи укус.

Потребно:

* 4 тортиље
* 1 пилећи филе
* 300 г качкаваља
* 2 кашике маслиновог уља
* зачинска паприка
* со
* бибер

Фото Shutterstock

Припрема:

Исеците пилећи филе на тракице, па га зачините и пропржите на маслиновом уљу са свих страна да добије румену корицу. Тортиљу ставите у тигањ, па преко ње поспите један део наренданог качкаваља, ставите мало меса, одозго поново качкаваљ, па поклопите другом тортиљом. Пеците око 5 минута да се доња тортиља лепо запече и сир растопи, па полако окрените и запеците са друге стране. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал.

На крају исеците тортиље на 4 дела и конзумирајте их топле. Додајте прелив или прилог по жељи.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“