БРЗ И ЛЕП РУЧАК: Џигерица с луком
УКУСНА је, брзо се спрема, савршено се слаже са луком и бибером. Џигерица може бар једном недељно да буде на столу, па обавезно планирајте један ручак.

Фото Shutterstock
Састојци:
* телећа џигерица, 500 г
* црни лук , 3 главице
* брашно, по потреби
* со и бибер, по укусу
* црвена зачинска паприка, 1 кашичица
* уље, 3 кашике
* сок од лимуна, 1 кашичица
* свеж першун, ситно сецкан, 1 кашика
Припрема:
- Уваљајте џигерицу у брашно, па је испржите на маслиновом уљу. Док се пржи, повремено јој додајте мало соли и алеве паприке. Кад је џигерица скоро печена, додајте јој лук исечен на ребарца. На крају је поспите першуном, зачините соком од лимуна и сервирајте са палентом, пиринчем поврћем или кромпир пиреом.
(Super recepti/Žena)

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)