УКУС ЈЕ ЕГЗОТИЧАН И БОГАТ: Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом
ПИЛЕТИНА са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом прави се од комада пилећег меса, који се пеку у рерни на плеху.

Фото Shutterstock
Ево како да направите пилетину са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом!
Састојци:
* 4 чена белог лука, нарезана
* 2 кашике смеђег шећера
* 4 кашике тамног соја соса
* 1 кашичица млевене куркуме
* 2 кашичице млевеног коријандера
* 1-2 кашичице пахуљица љуте папричице
* 1 стабљика лимунске траве, уклоњени спољни слојеви, корен исечен и стабљика танко исечена
* 2 кашике уља
* 200 мл пуномасног кокосовог млека
* 1 кг пилећих батака
* 250 г печеног кикирикија
* 2 млада лука, исечена
* 2 црвене љуте папричице, танко нарезане
* Веза коријандера, листови грубо исецкани
Рецепт за пилетину са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом:
Корак 1:
Направите чили пасту
Да бисте направили пилетину са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом у процесору за храну или блендеру измиксирајте бели лук, пола шећера и пола соја соса са млевеном куркумом и коријандером, пахуљицама љуте папричице, лимунском травом, уљем и половином кокосовог млека, да добијете глатку пасту.
Корак 2:
Маринирајте пилетину
Помешајте мешавину кокосовог млека са пилетином, поклопите и оставите да се маринира у фрижидеру најмање 1 сат, али што дуже то боље. Извадите пилетину из фрижидера око 20 минута пре него што планирате да је кувате.
Корак 3:
Загрејте рерну
У процесору за храну/блендеру умутите половину кикирикија заједно са преосталим шећером, соја сосом и кокосовим млеком и соком од 1 лимуна. Ставите на једну страну. Загрејте рерну на 200°C. Пилетину и вишак маринаде поређајте на плех заједно са младим луком.
Корак 4:
Прелијте сосом
Пеците 35-40 минута док пилетина не поприми златну боју. Извадите из рерне и прелијте сосом од кокоса и кикирикија, а затим поспите преосталим кикирикијем (или послужите уз њега појединачно), свежим љутим папричицама и сецканим коријандером. Преосталу лимету исеците на кришке за цеђење преко пилетине. Уживајте у пилетини са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом.
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо

ЈОШ СЛАЂИ И УКУСНИЈИ, ОТОПИЋЕТЕ СЕ ОД МИЛИНЕ: Куглоф са кокосом
08. 02. 2024. у 10:00

СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима
07. 02. 2024. у 13:00

СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци
07. 02. 2024. у 14:00

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"
РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.
10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем
ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.
10. 08. 2025. у 18:11

Овако изгледа кућа Милана Борјана која је демолирана: Лопов однео и снимач видео надзора (ФОТО)
"ХВАЛА полицији града Београда на брзој реакцији и сјајном односу према послу."
11. 08. 2025. у 09:52
Коментари (0)