САВРШЕН И ЛАГАН ПРИЛОГ НА СВАКОЈ ТРПЕЗИ, А БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пуњене паприке са пестом и пилетином
ПУЊЕНЕ паприке са пестом и пилетином су лагане, а поред тога се брзо и једноставно праве.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 4 средње слатке жуте или наранџасте паприке
* 180 г исецкане пилетине за печење
* 180 г куваног смеђег пиринча
* 1 шоља припремљеног песта
* 60 г исецканог сира
* листови свежег босиљка, одокативно
Рецепт за пуњене паприке са пестом од пилетине:
Корак 1:
Припремите паприке:
За пуњене паприке са пестом и пилетином прво загрејте рерну на 200°. Исеците паприке по дужини на пола и уклоните стабљике и семенке. Ставите паприке на тепсију за печење, доњом страницом нагоре.
Корак 2:
Пеците паприке:
Пеците паприке док се на кожици не појаве мехурићи, око 5 минута. Смањите температуру рерне на 180°.

Фото Shutterstock
Корак 3:
Направите фил:
У међувремену, у великој посуди помешајте пилетину, пиринач и песто. Извадите паприке из рерне. Када се довољно охладе, напуните их мешавином и вратите у тепсију за печење. Пеците око 5 минута.
Корак 4:
Вратите у рерну:
Поспите паприке сиром и пеците док се сир не отопи, 3-5 минута дуже. По жељи поспите босиљком пре сервирања. Уживајте у пуњеним паприкама са пестом и пилетином.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВО ЈЕ ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Џигерица печена са јабукама (ВИДЕО)
27. 02. 2024. у 10:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)