ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
Ручак може бити сасвим укусан и без меса, а уз то и здрав и да се брзо спрема, идеалан за целу породицу
Састојци:
- 1 главица купуса,
- 2-3 шаргарепе,
- 1 веза младог лука,
- 5-6 ченова белог лука,
- 1 целер,
- 2-3 кромпира,
- зелена паприка (слатка и љута),
- 1-2 парадајза (може и кувани),
- суви зачин,
- алева паприка,
- 1 кашика брашна,
- уље
Припрема:
Купус исећи на крупније коцке и ставити пола у шерпу, а поврће исећи на колутове или коцке, па ставити у средину шерпе на купус и покрити другом половином купуса. Додати паприке, лист целера или першуна. Налити водом до пола и ставити да се кува око 45-50 минута. Додати зачине и парадајз када се купус скува.
У тигањ сипати мало уља, додати брашно и бели лук. Мало пропржити, додати алеву паприку и одмах склонити са рингле и сипати у купус. Пробати, па додати соли ако треба. Насецкати још мало першуновог листа.
Оставити да крчка још минут, два и искључити ринглу.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)