ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ, СПОЈ МИРИСА И УКУСА: За данашњи ручак пробајте нешто другачије - Кебаб од белог меса

Новости онлине

14. 03. 2024. у 09:30

КЕБАБ је чувено турско јело које се прави од млевеног меса.

ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ, СПОЈ МИРИСА И УКУСА: За данашњи ручак пробајте нешто другачије - Кебаб од белог меса

Foto: Shutterstock

Доста подсећа на наше ћевапе, а прави се тако што се месо добро зачини, обавезно се дода лој, а онда се обмота око штапића за ражњић.

Састојци:

  • 1 кг белог меса 
  • 1 црни лук
  • 1 црвена паприка
  • 3-4 кашике сецканог першуна
  • 1 кашичица лимунове коре
  • 1-2 кашике брашна 
  • 2 кашичице соли
  • 1,5 кашичица паприке
  • 1/2 кашичице црног бибера
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 шоља овчијег лоја
  • За премазивање:
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика парадајз пасте
  • 2 кашике кечапа
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 1 кашичица сирћета
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице паприке

Припрема:

Ако нисте могли да пронађете млевено бело месо, онда бело месо уситните у блендеру. Затим месо ставите у неку посуду, а у блендеру уситните црни лук и паприку. Процедите кроз сито и додајте у бело месо. Течност оставите са стране, јер ће вам требати за касније. Затим додајте брашно, со, бибер, поспите слатку паприку и бели лук у праху. Све добро сједините рукама, па додајте лој. Покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру 2 сата. Пола сата пре употребе потопите штапиће за ражњиће у воду. Узмите два штапића, па обмотајте месо около. Тако урадите док не потрошите штапиће и месо. 

Поређајте на решетку рерне, а испод ставите плех обложен алу фолијом. Пеците у загрејаној рерни на 250°C око 10-15 минута. 

Прелив:

У посуду где је течност од паприка сипајте уље, кечап, парадајз пасту, сок од лимуна, сирће, со и слатку паприку. Премажите кебаб и вратите у рерни на још 10-15 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE