САВРШЕН РУЧАК ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Прави посни оброк - Паприке пуњене кромпиром и грашком
ПАПРИКЕ пуњене кромпиром и грашком су оброк који ћете често да правите током поста.
Уколико желите, пуњене паприке можете да пуните и другим састојцима, попут пиринча, на вама је да изаберете. Кромпир је свакако врло заситан.
Ево како се праве паприке пуњене кромпиром и грашком.
Састојци:
10 зелених паприка
350 г грашка
3 чена белог лука
1 црвени лук, исецкан
2 кашике уља
1 кашичица млевене љуте папричице
Со и бибер по укусу
Рецепт за паприке пуњене кромпиром и грашком:
За паприке пуњене кромпиром и грашком загрејте рерну на 200 степени. Паприке оперите, одсеците врхове, очистите, извадите семенке и жилице. Оставите их по страни. У међувремену загрејте уље и динстајте бели и црвени лук неколико минута, док не омекшају.
Исецкајте кормпире па и њих убаците у тигањ да их издинстате. Мешајте и динстајте 7 минута. У исти тигањ са кромпиром и луком додајте и грашак, па све зачините љутом папричицом, сољу и бибером. Наставите да динстате док кромпир и грашак не омекшају.
Када смеса кромпира и грашка буде динстана, почните да смесом пуните паприке. Пуњене паприке поређајте на плех, покријте алуминијумском фолијом и пеците 35 минута. Сервирајте и - уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне
25. 03. 2024. у 07:00
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)