СЛАСНИ ГИРОС: Имаћете осећај као да сте на мору у Грчкој, неодољиво укусан
ГИРОС је многима једно од омиљених брзих јела, а ево како да га спремите код куће и да буде савршено укусан.

Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува
Састојци:
- 1-1,5 кг свињетине (од врата, ребара, мекше месо)
- 2 главице црног лука
- маслиново уље
- со, бибер, оригано
- 1 кашика сенфа
- лепиње
- лук
- парадајз
Припрема:
Месо исеците на комадиће и добро га премажите намазом од ренданог лука, уља, сенфа, соли, бибера и оригана. Оставите месо бар два сата да упије ову маринаду.
Након тога, у дубљем тигању сипајте уље, а када се загреје, додајте месо и пржите га на средњој температури. Месо ће пустити воду, па ће се најпре прво динстати у сопственом соку и зачинима, а када испари течност, потребно је још неких 5 до 10 минута да га пржите уз стално мешање.
Да бисте умотали гирос, потребне су вам и лепиње или тортиље, које ћете загрејати. За прилог танко исеците парадајз и лук, направите помфрит и цацики.
(Trpeza)
Препоручујемо

ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00

ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста
22. 03. 2024. у 07:00

ОДАВДЕ ЈЕ ИЗАШЛА ГРУПА ЉУДИ И ЗАПУЦАЛА: Детаљи ужаса у Вишњичкој бањи, жена убијена, више рањених (ВИДЕО)
У ЛОКАЛУ у Вишњичкој бањи у Београду убијена је једна жена, а рањено још неколико особа, међу којима је и њен муж коме се лекари боре за живот.
30. 09. 2025. у 16:33

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)