СЛАСНИ ГИРОС: Имаћете осећај као да сте на мору у Грчкој, неодољиво укусан
ГИРОС је многима једно од омиљених брзих јела, а ево како да га спремите код куће и да буде савршено укусан.
Састојци:
- 1-1,5 кг свињетине (од врата, ребара, мекше месо)
- 2 главице црног лука
- маслиново уље
- со, бибер, оригано
- 1 кашика сенфа
- лепиње
- лук
- парадајз
Припрема:
Месо исеците на комадиће и добро га премажите намазом од ренданог лука, уља, сенфа, соли, бибера и оригана. Оставите месо бар два сата да упије ову маринаду.
Након тога, у дубљем тигању сипајте уље, а када се загреје, додајте месо и пржите га на средњој температури. Месо ће пустити воду, па ће се најпре прво динстати у сопственом соку и зачинима, а када испари течност, потребно је још неких 5 до 10 минута да га пржите уз стално мешање.
Да бисте умотали гирос, потребне су вам и лепиње или тортиље, које ћете загрејати. За прилог танко исеците парадајз и лук, направите помфрит и цацики.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00
ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста
22. 03. 2024. у 07:00
КАКО ЈЕ РУСКА РАКЕТА "ПРЕВАРИЛА" НАТО У УКРАЈИНИ? Мистериозно нестајала са радара, генерал Попов открио о чему је реч
РУСКА ракета која је мистериозно нестајала са НАТО радара током овонедељног напада на Кијев је „модернизованa ракетa Х-101“, открива за Спутњик заслужни војни пилот, генерал-мајор руске армије Владимир Попов. Према његовим речима, ракета jе преварила НАТО јер може привремено да нестане са радара.
15. 11. 2024. у 23:36
"ТО БИ ДОВЕЛО ДО ПОЧЕТКА ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА" Фицо дао реч: До краја ћу се борити да Украјина не буде члан НАТО-а
СЛОВАЧКИ премијер Роберт Фицо ће се до краја одупирати уласку Украјине у НАТО, рекао је у интервјуу за кинески CGTN.
15. 11. 2024. у 19:38
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)