СЛАСНИ ГИРОС: Имаћете осећај као да сте на мору у Грчкој, неодољиво укусан

Новости онлине

02. 04. 2024. у 09:00

ГИРОС је многима једно од омиљених брзих јела, а ево како да га спремите код куће и да буде савршено укусан.

СЛАСНИ ГИРОС: Имаћете осећај као да сте на мору у Грчкој, неодољиво укусан

Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува

Састојци:

  • 1-1,5 кг свињетине (од врата, ребара, мекше месо)
  • 2 главице црног лука
  • маслиново уље
  • со, бибер, оригано
  • 1 кашика сенфа
  • лепиње
  • лук
  • парадајз

Припрема:
Месо исеците на комадиће и добро га премажите намазом од ренданог лука, уља, сенфа, соли, бибера и оригана. Оставите месо бар два сата да упије ову маринаду.

Након тога, у дубљем тигању сипајте уље, а када се загреје, додајте месо и пржите га на средњој температури. Месо ће пустити воду, па ће се најпре прво динстати у сопственом соку и зачинима, а када испари течност, потребно је још неких 5 до 10 минута да га пржите уз стално мешање.

Да бисте умотали гирос, потребне су вам и лепиње или тортиље, које ћете загрејати. За прилог танко исеците  парадајз и лук, направите помфрит и цацики.   

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО ЈЕ РУСКА РАКЕТА ПРЕВАРИЛА НАТО У УКРАЈИНИ? Мистериозно нестајала са радара, генерал Попов открио о чему је реч

КАКО ЈЕ РУСКА РАКЕТА "ПРЕВАРИЛА" НАТО У УКРАЈИНИ? Мистериозно нестајала са радара, генерал Попов открио о чему је реч

РУСКА ракета која је мистериозно нестајала са НАТО радара током овонедељног напада на Кијев је „модернизованa ракетa Х-101“, открива за Спутњик заслужни војни пилот, генерал-мајор руске армије Владимир Попов. Према његовим речима, ракета jе преварила НАТО јер може привремено да нестане са радара.

15. 11. 2024. у 23:36

Коментари (0)

РОЗЕ ОКТОБАР, ШТИТНА ЖЛЕЗДА, ТРБУШНА АОРТА: Бесплатно прегледано више од 5.000 грађана