МЕСНА ШТРУДЛА: Популарно јело од млевеног меса
МЕСНА штурдла прави се од млевене говедине и врло је издашна. Можете да је правите у време великих породичних окупљања и послужите је уз кромпир, печени или кувани.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 680 г млевене говедине
- 1 јаје
- 1 лук, сецкани
- 130 мл млека
- 130 мл сушених мрвица хлеба
- со и бибер по укусу
- 40 мл кечапа
- 2 кашике смеђег шећера
- 2 кашике сенфа
Припрема:
За месну штрудлу прво загрејте рерну на 175 степени С. Лагано подмажите плех за векне.
Измешајте млевену говедину, лук, млеко, мрвице хлеба и јаје у великој посуди. Зачините сољу и бибером. Пребаците у припремљену тепсију.
Помешајте кечап, смеђи шећер и сенф у малој чинији док се добро не сједине; прелијте преко месне штрудле и равномерно распоредити по врху. Пеците у загрејаној рерни док више не буде ружичасто у средини, око 1 сат. Уживајте у месној штрудли!
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00

РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)