ПАСТА СА БРОКОЛИЈЕМ: Кремасто уживање, ручак који ретко ко може да прескочи
ПАСТА је увек добар избор који ће испунити ваша очекивања, а ми вам доносимо рецепт за кремасту пасту са броколијем ће вас на први залогај очарати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 кашике путера
- 4 чена белог лука
- 2 шоље пилећег бујона
- 220 г тестенине
- мало црног лука у праху
- мало оригана
- пола броколија
- 2 кашичице сока од лимуна
- 150 г пармезана
Припрема:
Од броколија одвојте цветове како би се брже скували.
У већем и дубљем тигању на средњој ватри отопите путер са сецканим белим луком. Када се то сједини, додајте пилећи бујон и све зачине. Оставите да проври, па убаците тестенину и оставите да се она скува и проври са бујоном.
Када се она скува, убаците броколи и промешајте како бисте спречили да се тестенина залепи за дно тигања. Уколико немате времена, поклопите тигањ и оставите да се тестенина лепо скува и омекша.
Склоните тигањ са рингле и додајте сок од лимуна промешајте па додајте рендани пармезан. Како будете мешали, тако ће сос да се згушњава и знаћете да је спремно за конзумирање.
Приликом сервирања, украсите сецканим першуном и крутонима хлеба.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СА СЛАНИНОМ, ЈЕДНА ПОРЦИЈА НЕЋЕ БИТИ ДОВОЉНА: Сласна паста за праве гурмане
14. 02. 2024. у 07:47

ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00

РУЧАК ДАНА - ШКЕМБИЋИ У САФТУ: Традиционални специјалитет са југа Србије
05. 03. 2024. у 10:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)