ПИКАНТАН И СОЧАН РУЧАК: Бело месо запечено са сиром и љутом папричицом

Новости онлине

10. 05. 2024. у 11:56

Ово је најбољи начин да направите бело месо, а само треба да га лепо зачините, а онда поспете сиром и љутом папричицом, па запечете.

ПИКАНТАН И СОЧАН РУЧАК: Бело месо запечено са сиром и љутом папричицом

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • 3 пилећег филеа
  • 1 чен белог лука
  • 1/2 кашичице млевеног кима
  • 6 кашика салсе
  • 150 г чедар сира
  • 1/2 љуте папричице

Припрема:

Засеците бело месо у облику дијаманта, па посолите, побиберите, поспите кимом и ренданим белим луком. Прелијте уљем и утрљајте. Затим окрените на другу страну, па опет посолите, побиберите, поспите кимом и ренданим белим луком. Прелијте уљем и утрљајте.

У тигањ сипајте мало уља, па испржите бело месо са свих страна. Пржите 4-5 минута укупно. 

Поређајте месо у тепсију обложену пек-папиром, па поспите ренданим сиром, па преко поређајте љуту папричицу исечену на колутове. Пеците у загрејаној рерни на 190 °C око 15-20 минута. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).

16. 11. 2024. у 20:23

Коментари (0)

НИКОЛА ДРИНЧИЋ, ТВОРАЦ ЧУДА У НИШУ, ЗА НОВОСТИ ОТКРИВА: Како је Раднички опет Реал са Нишаве, шта је тајни рецепт и колико то кошта