ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести

Новости онлине

16. 05. 2024. у 19:00

Традиционално јело од меса и поврћа, савршен избор за ручак.

ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 500 г свињског меса
  • 250 г црног лука
  • 4 свеже паприке
  • 3 парадајза
  • со, бибер, першун
  • 1 љута папричица 

   

Припрема:

Месо исећи на коцкице и испржити у тефлонском тигању без уља. У шерпи на мало уља пропржити црни лук исечен на ребарца. Додати паприку сечену на резанце и исецкан парадајз, па динстати на тихој ватри док паприка омекша. Додати испржено месо и заједно крчкати 20-30 минута. Зачинити сољу и бибером, додати осецкану љуту папричицу. Запећи у рерни десетак минута. Посути сецканим першуном пре служења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СУПЕР АКЦИЈА, ОПРЕМИТЕ ДОМ И УШТЕДИТЕ И ПРЕКО 40%