ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАЦИ: Тако сочни да се топе у устима

Новости онлине

25. 05. 2024. у 09:00

Овакав сочан пуњени батак нико не одбија. Срећом, када не знамо шта ћемо за ручак, пилетина је опција која је ту као "спас".

ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАЦИ: Тако сочни да се топе у устима

Foto: Shutterstock

  

Састојци:

  • 4 пилећа батака
  • 1 шоља препечених хлебних мрвица
  • 1 шоља ренданог сира, моцарела или качкаваљ
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1/4 шоље исецканог першуна
  • 1/4 шоље маслиновог уља
  • 1 кашичица соли
  • кашика меда
  • бибер
  • мало туцане љуте паприке

Припрема:

Укључите рерну да се загреје на 200 степени.

У великој посуди помешајте препечене мрвице хлеба, рендани сир, бели лук, першун, маслиново уље, со, бибер, оригано и љуту паприку, по жељи.

Добро промешајте док се сви састојци не сједине.

Узмите сваки батак и направите џеп тако што ћете ножем засећи месо уздужно, пазећи да не исечете до краја.

Напуните сваки батак смесом коју сте припремили у посуди.

У другу посуду сипајте кашику меда, мало соли, рузмарин и мало маслиновог уља.

Положите пуњене батаке у плех обложен папиром за печење.

Премажите га смесом од меда.

Пеците у претходно загрејаној рерни 40-45 минута, или док батак не буде потпуно печен и златно смеђе боје.

С времена на време га прелијте соком који испушта.

Послужите пуњене батаке уз прилог по жељи, попут кромпир салате или печеног поврћа.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: "Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро"

СУДБИНА некада уме да се поигра са нама и доведе нас пред невероватна искушења. Некада морамо да донесемо важне одлуке које могу да нам промене ток судбине.

28. 06. 2024. у 20:02

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Ово што је Новак Ђоковић урадио на Вимблдону је равно - чуду!