ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАЦИ: Тако сочни да се топе у устима
Овакав сочан пуњени батак нико не одбија. Срећом, када не знамо шта ћемо за ручак, пилетина је опција која је ту као "спас".
Састојци:
- 4 пилећа батака
- 1 шоља препечених хлебних мрвица
- 1 шоља ренданог сира, моцарела или качкаваљ
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 1/4 шоље исецканог першуна
- 1/4 шоље маслиновог уља
- 1 кашичица соли
- кашика меда
- бибер
- мало туцане љуте паприке
Припрема:
Укључите рерну да се загреје на 200 степени.
У великој посуди помешајте препечене мрвице хлеба, рендани сир, бели лук, першун, маслиново уље, со, бибер, оригано и љуту паприку, по жељи.
Добро промешајте док се сви састојци не сједине.
Узмите сваки батак и направите џеп тако што ћете ножем засећи месо уздужно, пазећи да не исечете до краја.
Напуните сваки батак смесом коју сте припремили у посуди.
У другу посуду сипајте кашику меда, мало соли, рузмарин и мало маслиновог уља.
Положите пуњене батаке у плех обложен папиром за печење.
Премажите га смесом од меда.
Пеците у претходно загрејаној рерни 40-45 минута, или док батак не буде потпуно печен и златно смеђе боје.
С времена на време га прелијте соком који испушта.
Послужите пуњене батаке уз прилог по жељи, попут кромпир салате или печеног поврћа.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин
23. 05. 2024. у 17:30
ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан
22. 05. 2024. у 16:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)