ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Рецепт за преукусне ћуфте у парадајз сосу
Овај класични рецепт доноси једноставну припрему, али и неодољиву комбинацију сочних ћуфти од мешаног меса, у парадајз сосу.
Састојци:
- мешано млевено месо 400 г
- црни лук 1 главица
- бели лук 2 чена
- презле 3 кашике
- 1 јаје
- бибер по укусу
- суви биљни зачин по укусу
- босиљак по укусу
- со по укусу
ЗА СОС:
- уље 4 кашике
- кувани сок од парадајза 3 дл
- вода 2 дл
- брашно 2 кашике
Припрема:
Исецкајте црни и бели лук, додајте млевено месо, презле и јаје, зачините по укусу и добро умесите. Од смесе направите 12 ћуфти, уваљајте их у брашно и пропржите на врелом уљу. Затим додајте брашно, пропржите га, па налијте парадајз-соком и водом. Крчкајте 20 минута. Повремено протресите шерпу, а пред крај кувања додајте неколико листова босиљка. Сервирајте са пиреом од кромпира.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ ЈАВНО ОТКРИО: Ево какав ће мир бити између Русије и Украјине!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка и говорио о миру између Украјине и Русије.
26. 09. 2024. у 20:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
САЗНАЛО СЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Зашто је Брена одбила да помогне Ђоковићима?
Певачица је образложила своју одлуку...
27. 09. 2024. у 16:34
Коментари (0)