ЛАЗАЊЕ СА 4 ВРСТЕ СИРА: Нико неће моћи да им одоли
Овако спремљене су остварење снова сваког љубитеља сира.
Слојеви нежне тестенине, кремасти сос и не један, не два, већ четири различита сира. И при том су много лакше и брже за припрему од лазања које се припремају са месом.
Састојци:
- 1 паковање кора за лазање, свеже или обичне
- 6 кашика несланог путера
- 1 црни лук, ситно сецкан
- 2 чена белог лука, ситно исецкан
- 6 кашика вишенаменског брашна
- 3 ½ шоље пуномасног млека, топло
- 1 ловоров лист
- Прстохват свеже ренданог мушкатног орашчића
- Со и бибер, према укусу
- 250 г гауде или другог качкаваља, наренданог
- 250 г моцарела сира, наренданог
- 125 г пармезана, наренданог
- 125 г горгонзола сира, наренданог
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени.
Сипајте воду у велики лонац, посолите је и сачекајте да проври, а потом скувајте коре за лазање (око два минута мање него што је наведено на паковању). Оцедите их и оставите на науљен плех.
Загрејте путер у средњем тигању, док се не растопи. Додајте лук и бели лук и динстајте док не постане стаклас, а потом додајте брашно и константно мешајте око пет минута. Полако досипајте топло млеко уз стално мешање. Додајте ловоров лист и мушкатни орашчић и наставите да кувате сос док се не згусне. Уклоните ловоров лист и зачините са сољу и бибером. Уклоните са ватре и оставите са стране.
Да би сте саставили лазање, распоредите танак слој бешамел соса у подмазану посуду за печење. Сложите четири до пет кора по дужини један поред другог, са ивицама које се преклапају.
Прелијте слојем бешамела и слојем сваког сира.
Поновите за још два слоја: тестенина, сос, сир.
Прелијте последњи слој тестенине са издашном количином соса, а затим слојем сира. Покријте фолијом.
Пеците у загрејаној рерни око 15 минута. Уклоните фолију, повећајте температуру на 250 степени и наставите да печете још 15 минута или док не порумени.
Извадите из рерне и оставите да одстоји десетак минута пре резања. По жељи украсите першуном или босиљком.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом
02. 01. 2024. у 17:30
СОЧНЕ, УКУСНЕ И - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима
01. 04. 2024. у 07:00
ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан
22. 05. 2024. у 16:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)