РУЧАК КОЈИ ОСВАЈА: Свињска џигерица у сосу од павлаке
Сочно месо и одличан баланс укуса, идеја за ручак који не треба прескочити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г свињске џигерице
- 2 чаше киселе павлаке
- 1 празилук
- 1 главица црног лука
- 20 мл павлаке за кување
- 100 г брашна
- со
- бибер
- оригано
- уље
Припрема:
Џигерицу очистите и исеците на коцке. Процедите их и осушите убрусом, а затим посолите и побиберите. Уваљајте у брашно и одложите по страни.
На средњој ватри продинсајте црни лук, па додајте џигерице и празилук. Динстајте све заједно док џигерица не омекша.
Павлаку умутите мало са павлаком за кување, па додајте џигерицу и промешајте.
Целу мешавину убаците у ватросталну посуду и сместите у рерну на 180 степени 10 минута.
Увек можете додати још мало павлаке.
За крај поспите оригано и послужите.
(Оna)
Препоручујемо

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

ИСТИНА О БЕБЕКОВОМ ПОРЕКЛУ: Демантовао погрешне информације
ПЕВАЧ Жељко Бебек прославио се у бенду Бијело дугме, а онда је низао успехе и у соло каријери. Он је деценијама на јавној сцени, а мало ко зна да његово име није Жељко.
25. 06. 2025. у 16:30
Коментари (0)