ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Лагано и укусно јело које сви волимо
Тиквице су веома захвално поврће, кога од пролећа, па све до касних јесењих дана има у избољу. Јела и начини на који се тиквице могу припремити могу се прилагодити свачијем укусу: од сирових, до похованих, преко мусаке са тиквицама или пуњених, чак се користе и у припреми колача.
Састојци:
- 4-5 младих тиквица
- 300 г млевеног меса (јунећег или мешаног)
- 1 главица црвеног лука или струк младог лука
- 1 средња шаргарепа
- 50 г пиринча
- 50 мл уља
- 500 мл сока од парадајза
- 1 свежи парадајз
- со
- бибер
Припрема:
Лук ситно исецкајте, шаргарепу изрендајте, а пиринач добро оперите.
Тиквице исеците на два, а ако су дуже, на три дела, па их издубите кашиком.
Издубљени садржај исецкајте ситно.
На уљу и мало воде издинстајте лук, шаргарепу и средишњи део тиквица.
Када поврће омекша, додајте млевено месо и зачине и све кратко заједно продинстајте. На крају додајте пиринач и све склоните са ватре.
Дубљу ватросталну посуду науљите, тиквице пуните филом од меса и ређајте једну до друге.
Поклопите их плошкицама парадајза, па налијте сок од парадајза , а онда додајте воде да тиквице огрезну у течности.
Суд поклопите или затворите фолијом, па ставите у загрејану рерну на 200 степени да се крчка око 45 минута.
После тог времена уклоните поклопац и запеците тиквице још 15 до 20 минута.
Служите топле уз прилог по жељи и сезонску салату.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)