ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Лагано и укусно јело које сви волимо

Новости онлине

22. 07. 2024. у 11:56

Тиквице су веома захвално поврће, кога од пролећа, па све до касних јесењих дана има у избољу. Јела и начини на који се тиквице могу припремити могу се прилагодити свачијем укусу: од сирових, до похованих, преко мусаке са тиквицама или пуњених, чак се користе и у припреми колача.

ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Лагано и укусно јело које сви волимо

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba

Састојци:

  • 4-5 младих тиквица
  • 300 г млевеног меса (јунећег или мешаног)
  • 1 главица црвеног лука или струк младог лука
  • 1 средња шаргарепа
  • 50 г пиринча
  • 50 мл уља
  • 500 мл сока од парадајза
  • 1 свежи парадајз
  • со
  • бибер

Припрема:

Лук ситно исецкајте, шаргарепу изрендајте, а пиринач добро оперите.

Тиквице исеците на два, а ако су дуже, на три дела, па их издубите кашиком.

Издубљени садржај исецкајте ситно.

На уљу и мало воде издинстајте лук, шаргарепу и средишњи део тиквица.

Када поврће омекша, додајте млевено месо и зачине и све кратко заједно продинстајте. На крају додајте пиринач и све склоните са ватре.

Дубљу ватросталну посуду науљите, тиквице пуните филом од меса и ређајте једну до друге.

Поклопите их плошкицама парадајза, па налијте сок од парадајза , а онда додајте воде да тиквице огрезну у течности.

Суд поклопите или затворите фолијом, па ставите у загрејану рерну на 200 степени да се крчка око 45 минута.

После тог времена уклоните поклопац и запеците тиквице још 15 до 20 минута.

Служите топле уз прилог по жељи и сезонску салату.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација