ПАСТА ФРИТАТА: Укус ове пасте купиће вас за сва времена
Паста фритата се може припремити на десетине начина, а ако желите, овај основни рецепт можете да обогатите различитим намирницама.
Састојци:
- 150 г спиралних тестенина
- 6 јаја
- 250 г броколија
- десетак чери парадајза
- 380 г моцарела сира
- 120 мл млека
- 100 г печених паприка
- 2 кашике свежег исецканог першуна
- 20 г путера
- со
- бибер
Припрема:
Броколи исцепкајте на цветиће, печене паприке ситно исецкајте, черије преполовите, а
моцарелу нарендајте. Тестенину скувајте у посољеној кључалој води, па је добро оцедите.
Пенасто умутите јаја, па лагано умешајте у броколи половину количине сира, млеко,
печене паприке и першун. Посолите и побиберите по жељи и умешајте тестенину.
Посуду за печење намажите путером, па преспите смесу за фритату, поспите остатком моцареле и ставите да се запече у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, око пола
сата.
(život plus)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНИ КОРДОН БЛУ: Једно од најпознатијих јела можете сами да направите
19. 07. 2024. у 15:00
КУРСКА КЛАНИЦА: Украјинци се сакрили у кућу, а онда су Руси ударили свом снагом (ВИДЕО)
ПАКЛЕНЕ борбе воде се у Курској области у Русији где су украјинске снаге 6. августа покренуле велику офанзиву на непријатељској територији.
14. 08. 2024. у 10:26
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)
ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.
14. 08. 2024. у 08:35
"БИО ТУ, АЛ' ПОНИЖЕН" Шта се Ђанију десило на журци српских олимпијаца - певач се пожалио
РАДИША Трајковић Ђани је био један од певача који је певао на журци за наше олимпијце.
13. 08. 2024. у 10:38
Коментари (0)