ПАСТА ФРИТАТА: Укус ове пасте купиће вас за сва времена

Новости онлине

14. 08. 2024. у 14:00

Паста фритата се може припремити на десетине начина, а ако желите, овај основни рецепт можете да обогатите различитим намирницама.

ПАСТА ФРИТАТА: Укус ове пасте купиће вас за сва времена

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г спиралних тестенина
  • 6 јаја
  • 250 г броколија
  • десетак чери парадајза
  • 380 г моцарела сира
  • 120 мл млека
  • 100 г печених паприка
  • 2 кашике свежег исецканог першуна
  • 20 г путера
  • со
  • бибер

Припрема:

Броколи исцепкајте на цветиће, печене паприке ситно исецкајте, черије преполовите, а

моцарелу нарендајте. Тестенину скувајте у посољеној кључалој води, па је добро оцедите.

Пенасто умутите јаја, па лагано умешајте у броколи половину количине сира, млеко,

печене паприке и першун. Посолите и побиберите по жељи и умешајте тестенину.

Посуду за печење намажите путером, па преспите смесу за фритату, поспите остатком моцареле и ставите да се запече у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, око пола 

сата.

(život plus)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

Све већи број организација интегрише одрживост у своју пословну стратегију:  Шта тачно значи „одрживост у пословању“?