ЈАНИЈА СА БУКОВАЧАМА И ПИРИНЧЕМ: Супер ручак за пост на води

Новости онлине

14. 08. 2024. у 17:45

Ако се придржавате Госпојинског поста доносимо вам сјајан предлог за данашњи ручак, а то су буковаче са пиринчем.

ЈАНИЈА СА БУКОВАЧАМА И ПИРИНЧЕМ: Супер ручак за пост на води

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/2 кг буковаче 
  • 100 г пиринча 
  • 1 веза младог лука

Припрема:

Ставите буковаче у шерпу, па прелијте водом и посолите. Кувајте док не крене да кључа, па оставите још неких 10-ак минута. Процедите буковаче и када се мало охладе исеците на танке траке или резанца. У тигању на мало воде пропржите ситно сецкан млади лук. Можете да користите и црни лук. Када лук омекша додајте пиринач који сте претходно опрали у неколико вода. Динстајте неких 5-6 минута уз повремено додавање млаке воде. 

Када је пиринач скоро готов додајте буковачу исечену на резанца. Посолите и побиберите, па налијте млаком водом да пиринач огрезне. Повремено налијте водом ако видите да је потребно. Кувајте док пиринач не буде спреман.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

КУЛИНАРСКА УМЕТНОСТ: Пут ка одрживој култури исхране