МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван
Ако волите скушу, онда ће вас ово јело одушевити. И није само укусно, већ и здраво.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг скуше
- 1 кг белог кромпира
- 2 веће главице црног лука
- 4-5 ченова белог лука
- 1 лимун
- 1 веза першуна
- 1 кашичица сецканог босиљка
- 60 мл маслиновог уља
- 300 мл белог вина
- морска со по укусу
- млевени бибер по укусу
Припрема:
Скуше очистити, одсећи им главе а труп исећи на крупније комаде.
Црни лук очистити и исећи на ребарца, кромпир огулити и исећи на кришке.
У чинији сјединити маслиново уље, рендану кору и сок од лимуна, пасирани бели лук, сецкани босиљак и першун. Посолити и побиберити по укусу.
У ванглици сјединити кромпир и црни лук, па прелити маринадом, додати комаде скуше, те све заједно полако промешати да би се маринада равномерно распоредила.
Дубљу тепсију обложити папиром за печење и пребацити у њу поврће с рибом. Прелити белим вином и прећи у загрејаној рерни на 200°С док кромпир не омекша а риба не порумени.
(lepota i zdravlje)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)