МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Новости онлине

18. 08. 2024. у 07:00

Ако волите скушу, онда ће вас ово јело одушевити. И није само укусно, већ и здраво.

МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг скуше
  • 1 кг белог кромпира
  • 2 веће главице црног лука
  • 4-5 ченова белог лука
  • 1 лимун
  • 1 веза першуна
  • 1 кашичица сецканог босиљка
  • 60 мл маслиновог уља
  • 300 мл белог вина
  • морска со по укусу
  • млевени бибер по укусу

Припрема:

Скуше очистити, одсећи им главе а труп исећи на крупније комаде.

Црни лук очистити и исећи на ребарца, кромпир огулити и исећи на кришке.
У чинији сјединити маслиново уље, рендану кору и сок од лимуна, пасирани бели лук, сецкани босиљак и першун. Посолити и побиберити по укусу.
У ванглици сјединити кромпир и црни лук, па прелити маринадом, додати комаде скуше, те све заједно полако промешати да би се маринада равномерно распоредила.
Дубљу тепсију обложити папиром за печење и пребацити у њу поврће с рибом. Прелити белим вином и прећи у загрејаној рерни на 200°С док кромпир не омекша а риба не порумени.

(lepota i zdravlje)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ЧЕКА НАС ХАОС: РХМЗ најавио - Данас пљускови у овим деловима Србије

СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ЧЕКА НАС ХАОС: РХМЗ најавио - Данас пљускови у овим деловима Србије

ВРЕМЕ у Србији данас променљиво облачно и веома топло. Ујутро и пре подне у већини места са дужим сунчаним интервалима, од средине дана местимично са пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак југоисточни.

18. 08. 2024. у 07:13

Са којим народом Срби деле највише генетског материјала - можда ћете се изненадити!

Са којим народом Срби деле највише генетског материјала - можда ћете се изненадити!

ЧУВЕНИ мит "ми смо црни јер смо 500 година били под Турцима", заправо нема везе са истином. Српски и Турски гени су веома различити, а највише сличности имамо са Македонцима (93%).

17. 08. 2024. у 21:29

Коментари (0)

ФИЛИПО: Морамо да напустимо НАТО