МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Новости онлине

18. 08. 2024. у 07:00

Ако волите скушу, онда ће вас ово јело одушевити. И није само укусно, већ и здраво.

МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг скуше
  • 1 кг белог кромпира
  • 2 веће главице црног лука
  • 4-5 ченова белог лука
  • 1 лимун
  • 1 веза першуна
  • 1 кашичица сецканог босиљка
  • 60 мл маслиновог уља
  • 300 мл белог вина
  • морска со по укусу
  • млевени бибер по укусу

Припрема:

Скуше очистити, одсећи им главе а труп исећи на крупније комаде.
Црни лук очистити и исећи на ребарца, кромпир огулити и исећи на кришке.
У чинији сјединити маслиново уље, рендану кору и сок од лимуна, пасирани бели лук, сецкани босиљак и першун. Посолити и побиберити по укусу.
У ванглици сјединити кромпир и црни лук, па прелити маринадом, додати комаде скуше, те све заједно полако промешати да би се маринада равномерно распоредила.
Дубљу тепсију обложити папиром за печење и пребацити у њу поврће с рибом. Прелити белим вином и прећи у загрејаној рерни на 200°С док кромпир не омекша а риба не порумени.

(lepota i zdravlje)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо

РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.

19. 11. 2025. у 18:42

Коментари (0)

ТО ЈЕ ТО? Рат у Украјини престаје 31. јануара 2026?!