ЉУТИ КОКОС: Испробајте необичан рецепт за јело са пиринчем
ДА ли сте некада пробали пиринач у комбинацији са феферонама?

Фото: Pixabay
Потребно је:
300 г пиринча, кашичица кумина у праху, 1/2 кашичице куркуме, 1/2 кашичице кардамома у праху, 1/2 кашичице карија, 3 главице црног лука, 300 мл воде, 200 мл млека, 2 кашике кокосовог брашна, 60 г несланог кикирикија без љуске, 2 црвене фефероне, зелена феферона, 3 кашике маслиновог уља, со
Припрема:
На загрејаном уљу пропржите крупно насецкан кикирики. Кад добије златножуту боју, додајте кокосово брашно (ако желите интензивнију арому кокоса, пропржите га на уљу са кикирикијем), а пред крај и ситно сецкан лук. Улијте млеко и воду, па пустите да проври.
Додајте пиринач и зачине (кари, кардамом, куркуму), као и сцекану зелену феферону, па мало посолите. У полупоклопљеној посуди јело кувајте 15 минута.
Када је пиринач готов, промешајте га и оставите покривеног око два минута, а затим га промешајте виљушком. Служите као самостално јело или топло предјело украшено црвеним феферонама.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
Препоручујемо

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)