ЉУТИ КОКОС: Испробајте необичан рецепт за јело са пиринчем
ДА ли сте некада пробали пиринач у комбинацији са феферонама?
Фото: Pixabay
Потребно је:
300 г пиринча, кашичица кумина у праху, 1/2 кашичице куркуме, 1/2 кашичице кардамома у праху, 1/2 кашичице карија, 3 главице црног лука, 300 мл воде, 200 мл млека, 2 кашике кокосовог брашна, 60 г несланог кикирикија без љуске, 2 црвене фефероне, зелена феферона, 3 кашике маслиновог уља, со
Припрема:
На загрејаном уљу пропржите крупно насецкан кикирики. Кад добије златножуту боју, додајте кокосово брашно (ако желите интензивнију арому кокоса, пропржите га на уљу са кикирикијем), а пред крај и ситно сецкан лук. Улијте млеко и воду, па пустите да проври.
Додајте пиринач и зачине (кари, кардамом, куркуму), као и сцекану зелену феферону, па мало посолите. У полупоклопљеној посуди јело кувајте 15 минута.
Када је пиринач готов, промешајте га и оставите покривеног око два минута, а затим га промешајте виљушком. Служите као самостално јело или топло предјело украшено црвеним феферонама.
БОНУС ВИДЕО:
ТОП ПЕТ СУПЕР ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Момчило Антонијевић | ДР НОВОСТИ
Препоручујемо
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)