ПУЊЕНЕ КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ: Овакве до сад нисте пробали
Направите мало другачији ручак.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г пилећег филеа
- 1 главица лука
- пиринча 1 шоља
- мало першуна
- со,бибер,вегета по укусу
- киселих паприка 10-так
- парче путера
- 1 кашика брашна
- павлаке за кување 50 мл
- киселе павлаке по укусу
Припрема:
На мало уља продинстати ситно сецкан лук, па кад постане стакласт, додати пилећи филе, нарезан на ситне коцкице.Динстати 5-6 минута,макнути са ватре, па додати пиринач, ситно сецкан першун и зачине (со, бибер, мешавину зачина).
Киселе паприке очистити и добро испрати хладном водом. Смесом пунити паприке. Прелити водом, па кувати неких 40 минута.Отопити парче путера, па додати кашику брашна. Кратко пропржити, па додати куваним паприкама. Сипати и павлаку за кување, па кувати на лаганој ватри још 5-6 минута. Послужити топло, са киселом павлаком.
(super recepti)
Препоручујемо
МУСАКА ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети
15. 08. 2024. у 13:00
БАТАЦИ КОЈИ СЕ ЛЕПЕ ЗА ПРСТЕ: Зачињени и хрскави, а изнутра савршено печени и меки
14. 08. 2024. у 07:00
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)