ПУЊЕНЕ КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ: Овакве до сад нисте пробали
Направите мало другачији ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г пилећег филеа
- 1 главица лука
- пиринча 1 шоља
- мало першуна
- со,бибер,вегета по укусу
- киселих паприка 10-так
- парче путера
- 1 кашика брашна
- павлаке за кување 50 мл
- киселе павлаке по укусу
Припрема:
На мало уља продинстати ситно сецкан лук, па кад постане стакласт, додати пилећи филе, нарезан на ситне коцкице.Динстати 5-6 минута,макнути са ватре, па додати пиринач, ситно сецкан першун и зачине (со, бибер, мешавину зачина).
Киселе паприке очистити и добро испрати хладном водом. Смесом пунити паприке. Прелити водом, па кувати неких 40 минута.Отопити парче путера, па додати кашику брашна. Кратко пропржити, па додати куваним паприкама. Сипати и павлаку за кување, па кувати на лаганој ватри још 5-6 минута. Послужити топло, са киселом павлаком.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МУСАКА ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети
15. 08. 2024. у 13:00

БАТАЦИ КОЈИ СЕ ЛЕПЕ ЗА ПРСТЕ: Зачињени и хрскави, а изнутра савршено печени и меки
14. 08. 2024. у 07:00

"ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ" Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена
У Москви је одржан значајан састанак између председника Руске Федерације Владимира Путина, Патријарха московског и целе Русије Кирила, патријарха Порфирија и митрополита бачког Иринеја Буловића. Састанак је протекао у атмосфери међусобног поверења и историјског пријатељства, уз снажно истицање заједничких вредности и потреба за духовним јединством православних народа.
23. 04. 2025. у 08:00 >> 10:39

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)