ПУЊЕНЕ КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ: Овакве до сад нисте пробали

Новости онлине

02. 09. 2024. у 18:11

Направите мало другачији ручак.

ПУЊЕНЕ КИСЕЛЕ ПАПРИКЕ: Овакве до сад нисте пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пилећег филеа 
  • 1 главица лука 
  • пиринча 1 шоља
  • мало першуна 
  • со,бибер,вегета по укусу
  • киселих паприка 10-так
  • парче путера 
  • 1 кашика брашна 
  • павлаке за кување 50 мл
  • киселе павлаке по укусу

Припрема:

На мало уља продинстати ситно сецкан лук, па кад постане стакласт, додати пилећи филе, нарезан на ситне коцкице.Динстати 5-6 минута,макнути са ватре, па додати пиринач, ситно сецкан першун и зачине (со, бибер, мешавину зачина).

Киселе паприке очистити и добро испрати хладном водом. Смесом пунити паприке. Прелити водом, па кувати неких 40 минута.Отопити парче путера, па додати кашику брашна. Кратко пропржити, па додати куваним паприкама. Сипати и павлаку за кување, па кувати на лаганој ватри још 5-6 минута. Послужити топло, са киселом павлаком.

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена

"ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ" Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена

У Москви је одржан значајан састанак између председника Руске Федерације Владимира Путина, Патријарха московског и целе Русије Кирила, патријарха Порфирија и митрополита бачког Иринеја Буловића. Састанак је протекао у атмосфери међусобног поверења и историјског пријатељства, уз снажно истицање заједничких вредности и потреба за духовним јединством православних народа.

23. 04. 2025. у 08:00 >> 10:39

Коментари (0)

АЛТА банка наставља акцију инклузије и племенитости: Поклони за малишане у Центру за социјални рад у Шапцу