РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај
Пилетина је често прави избор када је реч о месу и оном најобилнијем оброку. Теријаки пилетина је популарно јело за чију припрему није потребна посебна вештина, јер је рецепт јако прост.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 650 г пилетине
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 чена белог лука
за сос:
- 1 кашика кукурузног брашна
- 100 мл соја соса
- мало воде
- 2 кашике меда
- 1 кашика винског сирћета
- 1 чен белог лука
- сусам
Припрема:
Бели лук ситно исецкајте, па помешајте са свим састојцима за теријаки сос. Потрудите се да нема грудвица од кукурузног брашна и да се лепо спојило са соја сосом.
Загрејте уље у тигању. Пилетину исеците на жељене комаде, мада је препорука да они буду ситнији. Месо убаците у тигањ и пржите неких 10 минута или све док скроз не омекша. Додајте му после тога ситно сецкан бели лук и по жељи може ђумбир, па промешајте да се сви укуси добро споје.
После тога убаците теријаки сос и мешајте док се све не згусне. По жељи, можете додати барени броколи. На крају, када се све лепо сјединило и спремило, убаците сусам и пржите све заједно још неких 10 минута.
Овако спремљену пилетину можете јести уз обарени пиринач.
(Ona)
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)