РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај

Новости онлине

06. 09. 2024. у 11:40

Пилетина је често прави избор када је реч о месу и оном најобилнијем оброку. Теријаки пилетина је популарно јело за чију припрему није потребна посебна вештина, јер је рецепт јако прост.

РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 650 г пилетине
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 2 чена белог лука

за сос:

  • 1 кашика кукурузног брашна
  • 100 мл соја соса
  • мало воде
  • 2 кашике меда
  • 1 кашика винског сирћета
  • 1 чен белог лука
  • сусам

Припрема:

Бели лук ситно исецкајте, па помешајте са свим састојцима за теријаки сос. Потрудите се да нема грудвица од кукурузног брашна и да се лепо спојило са соја сосом.

Загрејте уље у тигању. Пилетину исеците на жељене комаде, мада је препорука да они буду ситнији. Месо убаците у тигањ и пржите неких 10 минута или све док скроз не омекша. Додајте му после тога ситно сецкан бели лук и по жељи може ђумбир, па промешајте да се сви укуси добро споје. 

После тога убаците теријаки сос и мешајте док се све не згусне. По жељи, можете додати барени броколи. На крају, када се све лепо сјединило и спремило, убаците сусам и пржите све заједно још неких 10 минута.

Овако спремљену пилетину можете јести уз обарени пиринач.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

АФРИКА ПОСТАЛА НОВИ ЦЕНТАР ОДРЖИВЕ МОДЕ: Ево шта то заправо значи