ПАПРИКАШ ОД ТИКВИЦА И КРОМПИРА: Лагано, посно и дијетално јело

Новости онлине

11. 09. 2024. у 08:00

Паприкаш од тиквица можете спремити за само пола сата. Реч је о изузетно хранљивом јелу.

ПАПРИКАШ ОД ТИКВИЦА И КРОМПИРА: Лагано, посно и дијетално јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 тиквице средње величине, исечене на комаде величине залогаја
  • 450 г белог кромпира, исеченог на коцкице
  • 400 г ољуштеног парадајза, исеченог на коцикице
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 средња главица црног лука, исечена на коцкице
  • 2 стабљике целера, исецкане на комадиће
  • 1 црвена паприка, исецкана на комадиће
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • ¼ кашичице туцане љуте папричице
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 350 мл  воде
  • 6-8 листова свежег босиљка, исецканих
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Загрејте маслиново уље на средњој температури и додајте лук, целер и црвену паприку. Динстајте 6-8 минута док поврће не омекша.

Умешајте бели лук, сушени оригано и љуту папричицу и кувајте још минут док не замирише.
Затим умешајте парадајз пасту и наставите да кувате још минут.
Додајте кромпир, тиквице, сецкани парадајз и воду. Промешајте и поклопите. Кувајте све док поврће не омекша.
На крају додајте свеж босиљак, зачините по укусу и послужите с интегралним хлебом.

(lepotaizdravlje)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић преместио је своју канцеларију у Подриње и одатле пет дана водио земљу и обављао државничке послове, а први је државник који је то урадио после краља Петра Првог Карађорђевића.

10. 09. 2024. у 19:23

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРЕМА италијанском листу "Ла Република", немачки канцелар Олаф Шолц припрема мировни план који подразумева руско задржавање окупираних украјинских територија.

10. 09. 2024. у 16:58

РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ: Милош Танасковић о серији Клан, интими и одрастању (ВИДЕО)

"РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ": Милош Танасковић о серији "Клан", интими и одрастању (ВИДЕО)

МИЛОШ Танасковић је у емисији "Бинџ" открио многе, до сада непознате, информације о серији "Клан", као и занимљивости из свог приватног живота.

10. 09. 2024. у 10:44

Коментари (0)

МЕЛЕМ ЗА ОЧИ: Богдан Богдановић показао извајано тело - сваки мишић се оцртава, а коментари не престају да се нижу (ФОТО)