КРОКЕТИ ОД КРОМПИРА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Хрскави споља и пуни фила, а одлични су и када се охладе
Крокети од кромпира су увек сјајан начин да направите јело од једноставних састојака, а да притом буде савршено укусно.
Састојци:
- 500 г кромпира
- 2 јајета
- 100 г кукурузног брашна
- 350 г млевеног меса
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- со, бибер
Припрема:
Уколико вам није остало пире кромпира од претходног дана, кромпир обарите, па га изгњечите виљушком или штапним миксером. Додајте му цела јаја и брашно, па замесите чврсту смесу налик оној за кнедле. Добијено тесто ставите у фрижидер док не припремите пуњење. На мало уља пропржите црни и бели лук да се застакле, па након тога додајте млевено месо и динстајте док не порумени. Кашиком вадите део смесе од кромпира, обликујте рукама мању лоптицу, коју ћете потом притиснути да изгледа као пљескавица. На једну страну ставите месо, па преклопите и рукама затворите са свих страна. Поступак понављате док не потрошите сав материјал. Сваки уваљајте у кукурузно брашно, па пеците у загрејаном уљу, по неколико минута са обе стране док не добију златасту боју.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)