МЕСО СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Пуњено пиле, сочно и сласно, један састојак му даје посебан шмек

Новости онлине

16. 09. 2024. у 07:00

НАПРАВИТЕ пуњено пиле.

МЕСО СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Пуњено пиле, сочно и сласно, један састојак му даје посебан шмек

Foto: Shutterstock

Додајте му зачине, качкаваљ и пиво. Добићете невероватан спој различитих укуса.

Састојак:

  • 1 пиле
  • 1 кашичица сувог биљног зачина
  • 1 кашичица млевене црвене паприке
  • 30 г маслаца
  • 200 г качкаваља
  • 1 кг кромпира
  • 100 мл пива
  • со

Припрема:

Помешајте маслац са зачином и паприком. Пиле откостите, па га са унутрашње стране премажите маслацем помешаним са зачинима. Исецкајте качкаваљ на коцкице и њиме напуните пиле. Уролајте пиле, па тако уролано ставите у мрежицу. Ољуштите кромпир, исеците га и посолите. Ставите у плех, налијте пивом, а преко кромпира ставите пиле. Прекријте фолијом и пеците на 200-220 степени око сат и по. Скините фолију и пеците још 15 минута док не добије златкасту корицу.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 (tportal.hr)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ШПАНИЈА ЈЕ ЗАПАЊЕНА: Не само да Предраг Мијатовић смењује Карла Анћелотија, већ се зна ко је нови тренер Реала!