ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину
Телеће шницле су уз додатак вина и бујона много сочније.
Састојци:
- 6-7 великих телећих шницли, преполовљених
- 170 г белог брашна
- 2 јајета
- ½ кашике мешавине сувих зачина
- Уље
- 3-4 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 кашике ситно исецканог першуна
- 200 мл црног вина
- 200 мл говеђег бујона
Припрема:
За телеће шницле, у средњој посуди за мешање умутите јаја и помешајте са мешавином сувих зачина. Сипајте брашно у другу посуду за мешање средње величине. Загрејте велику количину уља у великом, дубоком тигању, на високој тепмератури. Загрејте рерну на 250 °C.
Сваку половину шницле прво умочите у брашно, а затим у јаја. Пажљиво ставите у тигањ. Пржите и окрените након два минута. Након отприлике 4-5 минута, искључите ватру и извадите шницле из тигања.
У ватросталној посуди сложите шницле у редове. Између сваког реда поређајте бели лук и першун. Након тога, месо равномерно прелијте црвеним вином и након тога говеђим бујоном. Покријте посуду и ставите у рерну. Пеците покривено 20 минута. Откријте и пеците још 10 минута. Сервирајте топло.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
17. 09. 2024. у 12:41
НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12
АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - "Могли су нас шпијунирати!"
КИНЕСКИ шпијунски балон који је 2023. године прелетео Сједињене Државе био је опремљен америчком технологијом која је могла омогућити шпијунирање Американаца, према изворима који су директно упознати са техничком анализом коју је спровела америчка војска.
11. 02. 2025. у 13:30
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
Велики ланац супермаркета почео да НАПЛАЋУЈЕ УЛАЗАК! Око 1.500 дин и НЕМА продаваца
ПРВА и једина такве врсте.
11. 02. 2025. у 13:19
Коментари (0)