ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Ајмокац са пилетином и спанаћем
Ајмокац је брзо и једноставно јело које ће вас вратити у детињство и бакину кухињу. Постоје различите варијанте рецепта, а ми вам данас предлажемо овај са спанаћем.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- кувана пилетина 300 г
- спанаћ 300 г
- црни лук 1 главица
- бели лук 1 чен
- брашно 3 кашике
- млака вода 3 дл
- маргарин 30 г
- кромпир 6
- со по укусу
- бибер по укусу
- уље по потреби
Припрема:
На уљу пропржите исецкан црни и бели лук и брашно, па уз непрестано мешање постепено наливајте воду и зачините по укусу. Додајте крупно насечен бланширани спанаћ и крто месо из супе, па кувајте на тихој ватри, уз мешање, док се не згусне. Кромпир скувајте у сланој води, оцедите, додајте растопљен маргарин, умутите и служите уз ајмокац.
(super recepti)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)