РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно
Уз овакво месо је довољна сезонска салата, а можете послужити и барени кромпир.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 пиле
- 50 г маслаца
- 2 кашичице рузмарина
- 2 кашичице тимијана
- 2 шаргарепе
- 1 црни лук
- 1 лимун
- 3 кашике маслиновог уља
- со, бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Пилету прстима одвојите кожицу од прса и ту ставите комадиће маслаца и четвртину биљних зачина. У пиле ставите шаргарепе пресечене напола и лук исечен на четвртине, а кришке лимуна ставите између батака. Истрљајте цело пиле помешаним зачинима, прелијте са мало маслиновог уља, посолите и побиберите. Пеците око један сат.
(trpeza)
Препоручујемо
ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају
09. 10. 2024. у 12:00
КОБАСИЦЕ У СЛАТКО-СЛАНОМ СОСУ: Јефтин оброк од само пет састојака
09. 10. 2024. у 07:00
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39
ПОХОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Овако су овај специјалитет правиле наше баке
07. 10. 2024. у 15:43
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Хрватице ОДГЛУМИЛЕ СУДАР, звале полицију и узеле НОВАЦ - план им ипак ПРОПАО, прети им затвор
ДВЕ 31–годишње Бјеловарчанке осмислиле су план како од осигуравајуће куће да извуку новац, али њихов покушај завршио је казненом пријавом и покретањем судског поступка.
04. 12. 2025. у 09:40
Коментари (0)