НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО КОЈЕ МОЖЕТЕ ПРОБАТИ: Турски гулаш, осваја сваког већ при првом залогају

Новости онлине

29. 10. 2024. у 14:20

Комбиновањем разног поврћа, зачина и меса добија се посебан укусу који се не заборавља! А једно правило је најважнијe - полако се крчка.

НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО КОЈЕ МОЖЕТЕ ПРОБАТИ: Турски гулаш, осваја сваког већ при првом залогају

Foto: Jutjub/Printskrin/Pametni Recepti

Састојци:

  • 500 г јунетине (или јагњетине), исечене на коцке
  • 2 главице црног лука, ситно сецкане
  • 3 чена белог лука, уситњена
  • 2 велике паприке (црвене или зелене), исечене на тракице
  • 2 велике шаргарепе, исечене на колутове
  • 3 парадајза, ољуштена и исецкана (можете користити и конзерву сецканог парадајза)
  • 2 кромпира, исечена на коцке
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика млевене паприке
  • 1 кашичица кима
  • 1 кашичица млевеног коријандера
  • 1 кашичица бибера
  • Со по укусу
  • 500 мл супе од говедине или поврћа (или вода)
  • Свежи першун, ситно сецкан (за декорацију)

Припрема:

На средњој температури загрејте маслиново уље у великој шерпи или тигању са дебљим дном. Додајте коцкице меса и пржите их са свих страна док не постану златно браон (око 5-7 минута). Када је месо лепо запечено, извадите га и оставите са стране.

У исту шерпу додајте исецкани црни лук и пржите га док не постане прозиран и мекан (око 4-5 минута). Додајте бели лук и пржите још минут, док не ослободи арому. Затим додајте паприку и шаргарепу, па све заједно пржите око 5 минута, док поврће не омекша. Умешајте парадајз пире, млевену паприку, ким, коријандер и бибер. Промешајте све и пржите још 1-2 минута да се зачини сједине са поврћем. Додајте сецкани парадајз и промешајте. Вратите месо у шерпу, додајте кромпир и све добро промешајте. Сипајте супу (или воду) и пустите да прокључа. Када гулаш прокључа, смањите температуру, поклопите шерпу и оставите да се лагано крчка на ниској температури око 1,5 до 2 сата. Повремено промешајте, а ако је потребно, додајте још мало течности. Гулаш је готов када месо постане мекано и сви укуси се сједине. Када је гулаш готов, поспите га свеже сецканим першуном. Послужите га уз пиринач, турски хлеб или пире кромпир.

Напомена:

Можете додати и друге врсте поврћа као што су тиквице, патлиџан или боранија, у зависности од сезоне. Ово јело може се припремати и у рерни, на ниској температури (око 160°С) током 2-3 сата, како би сви састојци полако омекшали и развили богат укус.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: Кључан је био позив једног човека

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: "Кључан је био позив једног човека"

У ДРАМИ која је привукла пажњу светске јавности, амерички председник Доналд Трамп јуче је на друштвеним мрежама објавио да су Индија и Пакистан, након четири дана жестоких сукоба дуж границе, пристали на „потпуни и тренутни прекид ватре“.

11. 05. 2025. у 10:48

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад орешником?

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?

РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.

10. 05. 2025. у 12:06

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА, НАПАДНУТ ТАКМИЧАР: Дигнуто 1.300 полицајаца, почели нереди - ехо рата на улицама Базела (ФОТО)

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА, НАПАДНУТ ТАКМИЧАР: "Дигнуто" 1.300 полицајаца, почели нереди - ехо рата на улицама Базела (ФОТО)

КАКО би обезбедиле сигурност током Евровизије, у светлу повећаног ризика од терористичких акција, швајцарске власти су ангажовале више од 1.300 полицајаца, уз додатне снаге из швајцарске војске, као и из суседних земаља - Немачке и Француске.

12. 05. 2025. у 15:25 >> 16:10

Коментари (0)

НАКОН ШПАНИЈЕ, НЕСТАНАК СТРУЈЕ И У ЕНГЛЕСКОЈ: У Лондону хаос, уследила хитна евакуација (ФОТО/ВИДЕО)