РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ: Посне пуњене паприке са орасима, боље него класичне и спремају се врло лако
Пуњене паприке за које ће вам сви тражити рецепт.

Foto: Printskrin@Recepti.com/YouTube
Састојци:
- 15-20 сувих паприка
- 1 кромпир
- 2 кашике уља
- 3 главице црног лука
- 2 ловорава листа
- 1/2 кашичице бибера
- 2 празилука
- 2 шаргарепе средње величине
- 2 кашичице сувог биљног зачина
- 1 кашичица соли
- 150 г обареног пиринча
- 200 г млевених ораха
- 1 кашичица млевене паприке
- вода
- 1 кашичица сувог биљног зачина
Припрема:
У тигањ сипамо уље и ставимо да се загреје. Када се уље загрејало додамо исецкан црни лук и динстамо пар минута. Додамо ловоров лист, бибер и настављамо са динстањем.
Затим додајемо исецкан празилук и нарендану шаргарепу. Додамо суви биљни зачин, со и наставимо са динстањем.
Када смо лук лепо удинстали, додајемо претходно обарен пиринач и млевени орах. На крају додајемо млевену паприку.
Припремимо суве паприке и кромпир исечемо на колутове. Паприке пунимо филом и затварамо колутовима кромпира.
Напуњене паприке ређамо у дубоку шерпу. Зачинимо их сувим биљним зачином, налијемо водом и кувамо на тихој ватри два сата.
Када су паприке куване запечемо их у рерни на 200 степени петнаестак минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)