ЈАГЊЕТИНА НА ЗЛАТИБОРСКИ НАЧИН: Јело које једноставно морате да пробате
За славу, празнике, породични ручак - никада нећете погрешити ако спремите и послужите јагњетину на златиборски начин!

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 кг јагњетине
- 1 л млека
- ловор
- рузмарин
- 1,5 кг кромпира
- уље
- 100 г кајмака
- со
Припрема:
Јагњетина треба да одстоји 2 сата у млеку. Пржити је у већем суду. Добро утрљати со, додати мало ловора и гранчицу рузмарина. Кромпир исећи на веће комаде и ставити поред јагњетине, прелити уљем и додати две кашике кајмака. Пећи на 180 степени око сат и по времена.
(Still)
Препоручујемо

ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином
15. 11. 2024. у 09:00

ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети
14. 11. 2024. у 10:00

МЕКА ПРАСЕТИНА СА КРОМПИРОМ И СОСОМ: Ручак коме нико неће одолети
12. 11. 2024. у 12:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (0)