НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПРЕБРАНАЦ: Идеално јело за посну трпезу

Новости онлине

25. 11. 2024. у 07:00

Једноставан и проверен рецепт.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПРЕБРАНАЦ: Идеално јело за посну трпезу

јоутубе/Принтсцреен

Састојци:

  • 450 г белог пасуља
  • 1 кг црног лука, исеченог на танке тракице
  • 80 мл уља
  • 1 кашика слатке млевене паприке
  • 2 чена белог лука, врло ситно насецкана
  • 4 ловорова листа
  • 1 прстохват соли и бибера

Припрема:

За пребранац прво потопите пасуљ преко ноћи у пуно воде. Оцедити га па ставите у лонац и прелијте водом. На сваких 240 г пасуља сипајте 700 мл воде. Пустите да прокључа на јакој ватри. Смањите ватру и динстајте док пасуљ не омекша, око сат и по. Оцедите пасуљ и оставите воду од кувања. Загрејте рерну на 190 степени.

У великој ватросталној посуди помешајте уље са луком на средњој ватри. Крчкајте лук око 30 минута, док не омекша и не постане тамно жут. Можда ћете с времена на време морати да додате кап воде како бисте спречили да се лук осуши. Када је готов, додајте пасуљ, бели лук, паприку и ловоров лист. Посолите и побиберите, додајте око 700 мл куване воде и лагано промешајте. Пасуљ треба да буде мало прекривен водом, али не и да плива у њој.

Ставите ватросталну посуду у рерну и пеците око сат до сат и по, по потреби доливајући још воде, пасуљ никада не сме бити потпуно сув. Када је готов, горњи слој пасуља треба да буде лагано карамелизован и прилично сув и требало би да је већина влаге испарила, док би пасуљ изнутра требало да буде кремаст. Пре сервирања оставити да се пребранац потпуно охлади. Оставите да одстоји један дан у фрижидеру. Сервирајте на собној температури, али не хладно.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се

СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се

ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.

07. 01. 2025. у 15:26

Коментари (0)

ОВО СЕ НЕ ВИЂА СВАКИ ДАН! Кристијано Роналдо добио понуду да каријеру настави у Молдавији