ПОСНО, А СЛАСНО: Пуњене паприке са поврћем, лепше него оне са месом

Новости онлине

27. 11. 2024. у 15:20

Одличан избор за све који воле посна јела.

ПОСНО, А СЛАСНО: Пуњене паприке са поврћем, лепше него оне са месом

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 12 паприка
  •  4 главице црног лука
  • 1/2 кг парадајза
  •  1,5 дл уља
  •  2 шаргарепе
  •  першун
  •  4-5 кромпира
  •  100 г пиринча
  •  со, бибер, биозачин

Припрема:

 Лук очистити, исецкати и пропржити на уљу, затим додати ситно исецкану шаргарепу, першун, пиринач, изрендан кромпир, со и бибер, све измешати и након неколико минута скинути с ватре.

 Парадајз ољуштити, исећи на коцкице, па га додати у смесу с кромпиром. Тиме филовати очишћене паприке.

 Ставити их у плех премазан уљем и пећи 45 минута на 200 степени.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОГИНУО РАМОС: Шпански фудбал тугује због трагичне саобраћајне несреће