ПОСНА САРМА СА ПОВРЋЕМ И ПИРИНЧЕМ: Једнако добра као и мрсна
Пробајте најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.
Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- празилук 4 струка
- црни лук 3 главице
- шаргарепа 2
- пиринач 1,5 шоља
- со 1 кашика
- туцана црвена паприка 1 кашика
- бибер 1 кашичица
- ловоров лист 2
- кисели купус 1-2 главице
- црвена млевена паприка 1 кашика
- суви биљни зачин 1 кашичица
Припрема:
Листове купуса очистите од задебљалих делова. Поврће ситно насецкајте и продинстајте на тихој ватри док не омекша. Додајте пиринач и динстајте још око 10 минута, додавајући по мало воде. Додајте со, бибер, мешавину сувих зачина, туцану црвену паприку и на крају млевену паприку и све лепо промешајте. Дубљу посуду науљите и поређајте неколико листова купуса по дну. Мотајте сарму са кашиком фила и ређајте. После првог реда ставите ловоров лист и продужите са ређањем сарме. На крају прекрите са неколико листова купуса. Додајте воду да се сарма прекрије и кувајте неколико сати на тихој ватри. Пред крај запржите са кашиком брашна упрженим са три кашике уља и кашиком млевене паприке.
(superrecepti)
Препоручујемо
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)