ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана
Исто вариво можете да направите и са слатким купусом.
![ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана ВАРИВО ОД КЕЉА: Одличан ручак на кашику, кад га спремите, имаћете ручак за два дана](/data/images/2024-04-30/478197_shutterstock-1552008509_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 већа главица кеља
- 6 кромпира
- 6 ченова белог лука
- сува сланина, сува ребарца
- со
Припрема:
1. Кељ очистити од тврдих делова на средини листа, опрати га, па ставити у врелу воду да се кува око пет минута. Потом га оцедити и исећи на резанце.
2. У дубљу шерпу ставити кромпир исечен на четвртине, додати све остале састојке, сипати хладну воду тек толико да она прекрије намирнице, посолити (али опрезно због сувог меса и сланине јер су они слани) и ставити да се кува.
3. Крчкати све док се месо не скува и кељ не постане мекан.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПРЖЕНИ КРОМПИР СА ПЕЧУРКАМА И ПАПРИКОМ: Једноставан ручак који се брзо спрема ПРЖЕНИ КРОМПИР СА ПЕЧУРКАМА И ПАПРИКОМ: Једноставан ручак који се брзо спрема](/data/images/2024-11-15/545881_shutterstock-2435689045_t.jpg?time=1731794848)
ПРЖЕНИ КРОМПИР СА ПЕЧУРКАМА И ПАПРИКОМ: Једноставан ручак који се брзо спрема
17. 11. 2024. у 07:00
![МЕКА ПРАСЕТИНА СА КРОМПИРОМ И СОСОМ: Ручак коме нико неће одолети МЕКА ПРАСЕТИНА СА КРОМПИРОМ И СОСОМ: Ручак коме нико неће одолети](/data/images/2024-04-26/476751_shutterstock-699754489_t.jpg?time=1731411795)
МЕКА ПРАСЕТИНА СА КРОМПИРОМ И СОСОМ: Ручак коме нико неће одолети
12. 11. 2024. у 12:00
![САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима](/data/images/2024-11-25/548797_jelo_t.jpg?time=1732539836)
САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима
25. 11. 2024. у 13:00
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)