ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса
Ако волите италијанску кухињу, онда ће ова паста чији рецепт потиче из Тоскане да вас одушеви.
Састојци:
- 340 г шпагета
- 1 кашик маслиновог уља
- 600 г пилећег филеа
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 6 кришки сланине
- 2 чена белог лука
- 475 г чери или обичног парадајза, пресеченог на пола
- 120 г павлаке за кување
- 78 г пармезана у праху
- 700 г спанаћа
- свеже исецкан босиљак, за украс
Припрема:
Како бисте направили пасту са пилетином, прво загрејте рерну на 176°, а решетку ставите у средину. У великом лонцу са кључалом посољеном водом скувајте тестенину према упутству на паковању, до ал денте. Оцедите, и издвојите 1 шољу воде од кувања тестенине.
У међувремену, у великом тигању на средњој ватри, загрејте уље. Зачините пилетину сољу и бибером и пржите док не порумени са обе стране, око 5 минута по страни. Пребаците је у плех и убаците у рерну да се пече око 5-10 минута. Оставите да одстоји 10 минута, а затим танко исеците.
У међувремену, у истом тигању у коме сте пржили пилетину испржите и сланину на средњој ватри док не постане хрскава, око 8 минута. Оцедите је потом на тањиру обложеном папирним убрусом, а затим исецкајте. Додајте бели лук и парадајз у тигањ и пржите на средњој ватри док не замиришу и мало не усахну, око 2 минута.
Зачините сољу и бибером, па додајте павлаку за кување, пармезан и 1/2 шоље воде од тестенине. Крчкајте док се мало не смањи, око 3 минута. Додајте спанаћ и крчајте док не усахне, још 1 минут.
Додајте кувану тестенину и промешајте, а затим додајте пилетину и сланину и опет промешајте. Пре сервирања украсите босиљком.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином
15. 11. 2024. у 09:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)