ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса
Ако волите италијанску кухињу, онда ће ова паста чији рецепт потиче из Тоскане да вас одушеви.
![ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса ШПАГЕТИ НА ТОСКАНСКИ НАЧИН С ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Лагано јело, богатог укуса](/data/images/2024-11-22/548215_shutterstock-132406349_fmob.jpg)
Фото: Shutterstock
Састојци:
- 340 г шпагета
- 1 кашик маслиновог уља
- 600 г пилећег филеа
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 6 кришки сланине
- 2 чена белог лука
- 475 г чери или обичног парадајза, пресеченог на пола
- 120 г павлаке за кување
- 78 г пармезана у праху
- 700 г спанаћа
- свеже исецкан босиљак, за украс
Припрема:
Како бисте направили пасту са пилетином, прво загрејте рерну на 176°, а решетку ставите у средину. У великом лонцу са кључалом посољеном водом скувајте тестенину према упутству на паковању, до ал денте. Оцедите, и издвојите 1 шољу воде од кувања тестенине.
У међувремену, у великом тигању на средњој ватри, загрејте уље. Зачините пилетину сољу и бибером и пржите док не порумени са обе стране, око 5 минута по страни. Пребаците је у плех и убаците у рерну да се пече око 5-10 минута. Оставите да одстоји 10 минута, а затим танко исеците.
У међувремену, у истом тигању у коме сте пржили пилетину испржите и сланину на средњој ватри док не постане хрскава, око 8 минута. Оцедите је потом на тањиру обложеном папирним убрусом, а затим исецкајте. Додајте бели лук и парадајз у тигањ и пржите на средњој ватри док не замиришу и мало не усахну, око 2 минута.
Зачините сољу и бибером, па додајте павлаку за кување, пармезан и 1/2 шоље воде од тестенине. Крчкајте док се мало не смањи, око 3 минута. Додајте спанаћ и крчајте док не усахне, још 1 минут.
Додајте кувану тестенину и промешајте, а затим додајте пилетину и сланину и опет промешајте. Пре сервирања украсите босиљком.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином](/data/images/2024-11-14/545544_shutterstock-2211854495_t.jpg?time=1731660223)
ОВО ЈЕЛО ЋЕ ОБОЖАВАТИ И НАЈВЕЋИ ИЗБИРЉИВЦИ: Рецепт за запечену боранију са пилетином
15. 11. 2024. у 09:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)