РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ: Укус који сви добро познајемо

Новости онлине

08. 12. 2024. у 11:00

Болоњезе сос има врло специфичан укус, који се не заборавља. Ако дуго нисте припремали овај драгуљ италијанске кухиње, онда је право време да то учините и обрадујете укућане.

РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ: Укус који сви добро познајемо

Фото Pixabay free images

Састојци:

  • 500 г млевеног меса (најбоље мешавина свињетине и говедине)
  • 1 велика главица црног лука, ситно исецкана
  • 2 шаргарепе, ситно исецкане
  • 2 стабљике целера, ситно исецкане
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 400 г парадајза у конзерви (сецкани) или свежег парадајза, ољуштеног и исецканог
  • 2 кашице парадајз пиреа
  • 150 мл црног вина (опционо, може се заменити са додатним парадајзом или мало воде)
  • 2 кашичице оригана
  •  мало сушеног босиљка
  • 1 ловоров лист
  • Со и бибер по укусу

Припрема:

У великом тигању или шерпи, загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте исецкани црни лук, шаргарепу и целер. Пржите док поврће не омекша и лук не постане стакласт. Додајте исецкани бели лук и пржите још минут док не почне да мирише.

Додајте млевено месо и пржите док не добије златно смеђу боју и не буде скувано, повремено мешајући. У мешавину додајте парадајз пире и сецкане комаде парадајза, а затим сипајте црно вино (ако користите). Добро промешајте.

Убаците оригано, босиљак, ловоров лист, со и бибер. Смањите ринглу и кувајте на лаганој ватри 45-60 минута, повремено мешајући. Ако умак постане превише густ, додајте мало воде. За кремастији укус, можете додати мало млека. Скувајте пасту и уживајте.

(оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: Детету бих дао ДЕСЕТКУ

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"

ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.

05. 12. 2025. у 11:27

Коментари (0)

ПАРТИЗАН НАШАО ТРЕНЕРА? Пабло Ласо стиже у Хумску...