РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ: Укус који сви добро познајемо
Болоњезе сос има врло специфичан укус, који се не заборавља. Ако дуго нисте припремали овај драгуљ италијанске кухиње, онда је право време да то учините и обрадујете укућане.
Састојци:
- 500 г млевеног меса (најбоље мешавина свињетине и говедине)
- 1 велика главица црног лука, ситно исецкана
- 2 шаргарепе, ситно исецкане
- 2 стабљике целера, ситно исецкане
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 400 г парадајза у конзерви (сецкани) или свежег парадајза, ољуштеног и исецканог
- 2 кашице парадајз пиреа
- 150 мл црног вина (опционо, може се заменити са додатним парадајзом или мало воде)
- 2 кашичице оригана
- мало сушеног босиљка
- 1 ловоров лист
- Со и бибер по укусу
Припрема:
У великом тигању или шерпи, загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте исецкани црни лук, шаргарепу и целер. Пржите док поврће не омекша и лук не постане стакласт. Додајте исецкани бели лук и пржите још минут док не почне да мирише.
Додајте млевено месо и пржите док не добије златно смеђу боју и не буде скувано, повремено мешајући. У мешавину додајте парадајз пире и сецкане комаде парадајза, а затим сипајте црно вино (ако користите). Добро промешајте.
Убаците оригано, босиљак, ловоров лист, со и бибер. Смањите ринглу и кувајте на лаганој ватри 45-60 минута, повремено мешајући. Ако умак постане превише густ, додајте мало воде. За кремастији укус, можете додати мало млека. Скувајте пасту и уживајте.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
ОПЕРАЦИЈА БРЧКО '93 И СЛУЧАЈ "ЦРВЕНЕ БЕРЕТКЕ": Лепа Брена у униформи - у касарни после вести о стрељању
ИСТИНА о сликама певачице Лепе Брене у војничкој униформи.
12. 12. 2024. у 19:02
Коментари (0)