ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема

Новости онлине

13. 12. 2024. у 11:00

Ово јело ће постати нови специјалитет ваше трпезе.

ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г шунке, исечене на мале коцкице
  • 2 кашика маслиновог уља
  • 2 кашике путера
  • 2 кашике брашна
  • 400 мл млека
  • со и бибер по укусу
  • мала веза влашца, исецканог
  • 5 кашика сушеног босиљка
  • 4 кромпира средње величине, ољуштеног и танко исеченог
  • 120 г исецканог црног лука

Припрема:

За овај кромпир прво испржите шунку и сецкани црни лук на маслиновом уљу, док лук не порумени. Ољуштите кромпир и насеците на танке кришке. Намажите маслацем тепсију и унутра ставите пржену шунку и лук, па их посолите и побиберите.

Загрејати рерну на 162 степена. Растопите путер у тигању, склоните са ватре и умешајте брашно. Вратите на ринглу и додајте млеко. Мешајте на директној ватри док сос не проври и не згусне се.

Преко шунке поређајте кромпир и прелијте га мешавином млека. Кромпир поспите влашцем и босиљком. Пеците док кромпир не омекша, око 1 сат. Покријте првих пола сата алуминијумском фолијом, а затим је скините. Сервирајте и уживајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду