ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема

Новости онлине

13. 12. 2024. у 11:00

Ово јело ће постати нови специјалитет ваше трпезе.

ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г шунке, исечене на мале коцкице
  • 2 кашика маслиновог уља
  • 2 кашике путера
  • 2 кашике брашна
  • 400 мл млека
  • со и бибер по укусу
  • мала веза влашца, исецканог
  • 5 кашика сушеног босиљка
  • 4 кромпира средње величине, ољуштеног и танко исеченог
  • 120 г исецканог црног лука

Припрема:

За овај кромпир прво испржите шунку и сецкани црни лук на маслиновом уљу, док лук не порумени. Ољуштите кромпир и насеците на танке кришке. Намажите маслацем тепсију и унутра ставите пржену шунку и лук, па их посолите и побиберите.

Загрејати рерну на 162 степена. Растопите путер у тигању, склоните са ватре и умешајте брашно. Вратите на ринглу и додајте млеко. Мешајте на директној ватри док сос не проври и не згусне се.

Преко шунке поређајте кромпир и прелијте га мешавином млека. Кромпир поспите влашцем и босиљком. Пеците док кромпир не омекша, око 1 сат. Покријте првих пола сата алуминијумском фолијом, а затим је скините. Сервирајте и уживајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

СТАЗЕ КОСМЕТА - ЂАКОВИЦА: Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи... (ВИДЕО)