ПОСНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ ПАСУЉЕМ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Идеално јело за славу, гости ће бити одушевљени
Направите посне пуњене паприке на другачији начин, напуните их пасуљем, одушевићете се укусом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 велике црвене паприке, преполовљене и очишћене од семена
- 70 мл кашике уља
- 180 г свежег босиљка, подељено
- прстохват морске соли
- црни бибер, по укусу
- 360 г куваног белог пасуља
- 10 маслина, без коштица и грубо исецканих
- 1,5 кашика свежег лимуновог сока
- 1 кашичица свеже лимунове коре
- 60 г першуна, ситно исецканог
- 2 чена белог лука, наренданог
Припрема:
Како бисте направили паприке, загрејте рерну на 205 ℃ и обложите пек-папиром за печење. Прелијте црвене паприке уљем и ставите их на плех за печење кожом надоле. Зачините сољу и бибером. Изломите босиљак и посипајте га по паприкама. Пеците паприке док не омекшају, 35-40 минута. Пустите да се охладе.
Док се паприке пеку, маринирајте пасуљ. У великој чинији помешајте кувани бели пасуљ, сецкане маслине, лимунов сок и корицу, першун, бели лук и мало маслиновог уља. Зачините сољу и бибером и оставите на страну. Печене паприке поређајте са кожом надоле на тањир и у њих убаците салату од белог пасуља. Остатке салате посипајте око паприка. Помешајте преостали босиљак са уљем и зачините сољу и бибером, а затим тиме прелијте паприке. Уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)