СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате

Новости онлине

14. 12. 2024. у 09:00

Ова комбинација је просто савршена, а ако желите да обрадујете укућане предивним ручком, нека свињско месо спремљено на овај начин буде вас избор.

СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,8 кг свињског филеа
  • 2 чена белог лука, исеченог на танке кришке
  • мали сноп рузмарина изломљеног на гранчице
  • 3 ловорова листа, исцепкана
  • 1 црни лук грубо исечен
  • 1 велика шаргарепа, исецкана
  • 1 јабука, исечена на четвртине
  • 1 кашика уља
  • 2 кашике обичног брашна
  • 100 мл јабуковог вина
  • 500 мл повртног или пилећег бујона

Припрема:

За печење, прво посолите свињску кожу 2 сата пре печења и оставите је непокривену у фрижидеру. Загрејте рерну на 230С/210С вентилатор. Окрените свињску кожу надоле и малим ножем направите око 6 дубоких резова дуж меса. У сваки рез убаците комад белог лука, парче рузмарина и ловоров лист и окрените месо.

Помешајте шаргарепу, лук и јабуку и разбацајте их по средини плитког плеха за печење. Ставите свињетину на поврће и натрљајте кожу уљем. Убаците све у рерну и оставите 15 минута, а затим смањите температуру на 180С/160С вентилатор и наставите да печете 1 сат и 30 минута. Ако после кожа није сјајна и пуцкетава, поново појачајте топлоту и проверавајте сваких 5 минута док кожа не попуца.

Извадите печење из плеха за печење на даску и сипајте све осим око 2 кашике масти са плеха. Умешајте брашно са поврћем и кувајте док не добијете кашасту пасту тамног ћилибара, а затим сипајте јабуково вино и поново промешајте док не добијете густу смесу.

Сипајте бујон и све динстајте 8-10 минута док се сос не згусне. Процедите сос у другу шерпу прогурујући што више пасиране јабуке кроз сито. Поново динстајте и зачините по укусу. Назубљеним ножем исеците печење на кришке и сервирајте уз омиљено поврће и сос од јабуке.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Милиони, авиони! Дејан Станковић спрема трансфер бомбу!