РЕЦЕПТ ЗА ЧИКЕН НАГЕТС: Још хрскавији него у ресторанима брзе хране

Новости онлине

22. 12. 2024. у 09:00

Пилећи медаљони или како их сви популарно називамо чикен нагетси савршен је начин да обрадујете укућане за ручак. Поред тога што се веома брзо праве, овакав рецепт омиљен је управо због тога што месо остаје сочно изнутра а задржава златну и хрскаву корицу споља.

РЕЦЕПТ ЗА ЧИКЕН НАГЕТС: Још хрскавији него у ресторанима брзе хране

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пилећих филета (пилеће груди или батаци без кости)
  • 1 јаје
  • 100 г брашна
  • 100 г презли или крупнијих хлебних мрвица
  • 50 г ренданог пармезана
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице црног бибера
  • 1/2 кашичице црвене паприке (слатке)
  • 1/2 кашичице белог лука у праху (опционо)
  • 1/2 кашичице прашка за пециво (опционо, за додатну хрскавост)

Припрема:

Оперите пилеће филете и осушите их папирним убрусима. Исеците месо на мале комаде (отприлике 3-4 цм) како би се брже пржило и било лакше за јело.

У једну посуду ставите брашно, со и мало црног бибера. У другу посуду ставите јаје и умутите га виљушком. У трећу посуду ставите презле, рендани пармезан, алеву паприку, бели лук у праху и прашак за пециво. Добро промешајте.

Узмите сваки комадић пилећег меса, прво га уваљајте у брашно, затим га умочите у јаје, а потом га увалите у крушне мрвице (добро притисните да се мрвице залепе). Понављајте овај поступак док не искористите сво пилеће месо.

У великом тигању загрејте уље на средње јакој ватри. Када је уље вруће (тестирајте га тако што убаците малу количину крушних мрвица, које би требало брзо да испрже), ставите пилеће нагетсе у таву. Пржите их у серијама, не стављајте их превише, како би се равномерно испржили и постали хрскави. Пржите их око 3-4 минута са сваке стране, док не постану златно-смеђи и хрскави.

Када су нагетси готови, ставите их на папирни убрус како бисте уклонили вишак уља.

Пријатно!

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!