ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно

Јована Васић

17. 01. 2025. у 09:00

Пилеће ћуфте са њокама праве се у ароматичном белом сосу и додатно посипају качкаваљем.

ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г млевене пилетине
  • 240 г презли
  • 1 велико јаје
  • 1 кашичица мешавине биљних зачина
  • 1 кашичица соли, или по потреби
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 240 г парадајза, исецканог
  • 50 г ситно наренданог качкаваља, плус за сервирање
  • 1/2 малог жутог лука, ситно исецканог
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 240 мл пилећег бујона
  • 120 мл сувог белог вина
  • 500 г њоки
  • 700 г беби спанаћа
  • 120 мл павлаке за кување

Припрема:

Како бисте направили пилеће ћуфте, у посуди рукама помешајте млевену пилетину, презле, јаје, мешавину зачинског биља, со, бибер, бели лук у праху, 120 г парадајза и 120 г качкаваља. Направите од смесе 18 ћуфти. Пропржите их на тигању на мало уља, док не порумене.
У лонац убаците лук, бели лук, бујон, вино и мало уља, па зачините сољу. Убаците ћуфте и кувајте 1 сат. Након тога пребаците ћуфте у плех обложен фолијом и пеците их у рерни око 8 минута, док не постану златнобраон боје.

Убаците њоке и преостали парадајз у лонац у коме сте кували ћуфте и промешајте да се све сједини. Покријте и кувајте док њоке не омекшају, око 20 минута. Умешајте спанаћ, павлаку за кување и качкаваљ.

У међувремену извадите ћуфте из рерне и вратите их у лонац. Покријте и кувајте док спанаћ не усахне, још око 5 минута. Поделити њоке и ћуфте у чиније. Поспите са још качкаваља.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! Аустралијан опен 2025, најновије вести: Испало чак 15 носилаца у мушком синглу!