ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
Пилеће ћуфте са њокама праве се у ароматичном белом сосу и додатно посипају качкаваљем.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г млевене пилетине
- 240 г презли
- 1 велико јаје
- 1 кашичица мешавине биљних зачина
- 1 кашичица соли, или по потреби
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 240 г парадајза, исецканог
- 50 г ситно наренданог качкаваља, плус за сервирање
- 1/2 малог жутог лука, ситно исецканог
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 240 мл пилећег бујона
- 120 мл сувог белог вина
- 500 г њоки
- 700 г беби спанаћа
- 120 мл павлаке за кување
Припрема:
Како бисте направили пилеће ћуфте, у посуди рукама помешајте млевену пилетину, презле, јаје, мешавину зачинског биља, со, бибер, бели лук у праху, 120 г парадајза и 120 г качкаваља. Направите од смесе 18 ћуфти. Пропржите их на тигању на мало уља, док не порумене.
У лонац убаците лук, бели лук, бујон, вино и мало уља, па зачините сољу. Убаците ћуфте и кувајте 1 сат. Након тога пребаците ћуфте у плех обложен фолијом и пеците их у рерни око 8 минута, док не постану златнобраон боје.
Убаците њоке и преостали парадајз у лонац у коме сте кували ћуфте и промешајте да се све сједини. Покријте и кувајте док њоке не омекшају, око 20 минута. Умешајте спанаћ, павлаку за кување и качкаваљ.
У међувремену извадите ћуфте из рерне и вратите их у лонац. Покријте и кувајте док спанаћ не усахне, још око 5 минута. Поделити њоке и ћуфте у чиније. Поспите са још качкаваља.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
10. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈИ СПАНАЋ: Овако ће бити укусан и онима који га не воле
09. 01. 2025. у 11:03Новости онлине

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)