РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк

Јована Васић

19. 01. 2025. у 09:00

Рецепт за пуњена гнезда са млевеним месом обориће вас с ногу, имаћете ручак као из ресторана.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/ BonApeti.rs

Састојци:

  • млевено месо 300 г
  • вода 1 дл
  • качкаваљ 150 г
  • презле 6 кашичица
  • црни лук 1/2 главице
  • јаја 2
  • уље по потреби
  • со по укусу
  • суви биљни зачин по укусу
  • бибер по укусу

Припрема:

У млевено месо додајте ситно исецкан лук, презле, бибер, со и суви биљни зачин по укусу, добро измешајте, па убаците једно јаје и умесите. Поделите смесу на четири једнака дела и од сваког формирајте гнездо. Даље можете на два начина, да сједините јаје и рендани качкаваљ, па тиме пуните гнезда или да их у гнездо ставите одвојено. У науљену ватросталну чинију сипајте воду, поређајте гнезда и на средини сваког направите удубљење. У удубљења ставите фил од качкаваља и јаја и пеците око 30 минута на 200 степени.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВОДИТЕЉКИ ЗАТВОРЕНО ОКО: Баш је страшно, баш ме боли (ФОТО)